Не са спестени, а не са необходими. Компресорите на тези машини работят по съвсем различен начин. Другаде е проблема.
Не са спестени, а не са необходими. Компресорите на тези машини работят по съвсем различен начин. Другаде е проблема.
Попаднах на клип в ютуб, някой е записал звука(ако за това бръмчене става въпрос):
https://www.youtube.com/watch?v=1EGce3i76oU
Според мен това бръмчене от компресора, което се чува е точно заради липса на заглушители на високото налягане. Ето една такава джаджа:
Mufflers are used in refrigerating systems such as household air conditioners or commercial air conditioners. Mufflers are installed in discharge line or other pipes with vibration and noise to eliminate and alleviate noises.
https://www.sanhuausa.com/us/en/prod...oduct#features
-----------
И тук май се чува същото бръмчене:
https://www.youtube.com/watch?v=Ij3qIWuDcGE
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 25-07-18 в 23:34.
Аз имам по стар модел на Хитачи 25wx8 пак е с японски скрул компресори но си има и 2 заглушителя и дори при дефрост мн леко се чува, даже повечето пъти е безшумен.
Че има известни шумове от фреон има ,в режим охлажднане са повечко - при мен и тръбния път е 3 м вместо минималните 5 м ,но нищо фрапиращо според мен .. достоинствата на модела са повече от недостатъците особено след модифициране на дефроста.. като хардуер е доста корава машинка и не се огъва зимата
Това е моят клип.
Климатика си съска. Това няма да го броя за проблем.
Проблема е в бръмченето, което идва от компресора. Усеща се вибрация по целият тръбен път и така като влезе във вътрешното тяло и се чува.
Вносител на климатика са ЕВИС. Монтирала го е фирма в нашият град. Тя направи общо два монтажа, за да избегнем този проблем, но резултата е все същият.
Говорих с ЕВИС да дойдат и те да направят монтаж - отказаха. Били много заети и не можели да дойдат на 100 км за да правят монтаж.
Извиках друга фирма за направи 3ти монтаж. Сменихме стаята. Тръбите на климатика вече излизат от лявата страна на вътрешното тяло (преди бяха в дясно). Данеби да има някакво значение и това. Тръбен път 5 метра.
Тампони на външното тяло. Източване и пълнене по везна на климатика (ако не му е достигал фреона).
Резултата е, че климатика пак бучи при стартиране, когато вдига някакви обороти или налягане.
Предлагат ми евентуално да сложим меки връзки от външното тяло и след тях тръбите, за да избегнем поне предаването на вибрациите. На буталните компресори за сгъстен въздух се слагали някакви меки връзки. Уж такива ще пробваме.
Какво е вашето мнение. Дали ще свършат работа.
Що се касае до ЕВИС - пълни боклуци за за мен.
Додо, само голи тръби няма как да заглушат бръмченето от налягането на компресора. Все едно да си махнеш гърнетата на колата и да ги смениш с обикновена тръба, нали се сещаш какво ще стане... не че кварталните рейсърчета не го правят този номер...
На страница 552 от техническия каталог на хитачи гледам някаква 50 WXA, пак е със скрол компресор и го дават с докипател и 2 заглушитела - един на ниското и един на високото налягане.
- - - - - - - - - -
fantoms, според мен това "пърпорене" от компресора, което се чува на записа е точно заради липсата на заглушители. Скроловете работят на по-високо налягане, защото компресират газа два пъти, съответно на изхода има по-силни пулсации и шум.
С добавянето на заглушители във външното тяло бръмченето от компресора може би ще утихне, но монтирането им ще е дълга и широка история, защото трябва да бъдат инсталирани на високото налягане, задължително във вертикална позиция и по-ниско от компресора. Така са написали в инструкциите за монтаж. И цялата работа вече става много сложна...
Най-добре не обръщай внимание на бръмченето и толкова.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 26-07-18 в 12:39.
Джак, къде ги прочете тия глупости за скроловете? Еднократно е нагнетяването и няма пулсации. Поне при тези, които коментираме.
Къде го видя това еднократно?
При първия оборот на мотора газът е компресиран на 50%. При втория оборот газът е компресиран на 100%. Скроловете приличат на двустъпалните компресори.
Липсата на заглушители не ме изненадва толкова, колкото липсата на докипател на входа(ако наистина е така) Изглежда тези скрол компресори нямат проблеми с течния фреон.Някъде бях гледал видеоклип като обясняваха, че орбитиращата спирала на скрола е на пружина и при необходимост може да се отвори и да пропуска свободно, вероятно течният фреон може да влезе и да излезе без последствия за такъв компресор.
Я вземи се позаинтересувай от малките скролове на хитачи и изобщо от начина им на работа. Ако не намериш нищо, ще пробвам да ти кача някои извадки. Двустъпалните компресори нямат нищо общо.
Аз пак да кажа, че проблема е във вибрациите. Тоя заглушител ще заглуши шума от фреона, но вибрациите незнам.
Ако някой има снимка на тръбите около компресора, моля да ми я прати, за да видя да няма някаква разлика с моя.
пп. Писах мейл на ЕВИС. Отново. Да видим какво ще отговорят.
Ясно ни е, че проблема не е от фреона. Заглушители биха били необходими само при преминаване в дефрост и при положение, че налягането се остави да падне бързо. Попитах неслучайно откъде е купен и монтиран, защото от много отдавна такива машини няма.
Друг въпрос. Такъв заглушител може ли да се сложи след вентилите на външното тяло (в началото на тръбния път), или трябва да са веднага след компресора?
Mystikarls, здравей! С теб сме си обсъждали бръмчалниците и съм съгласен с теб. Споделял съм във форума, че моят 35wx8 няма никакви паразитни шумове от фреон и жужене от компресора, при положение, че монтажа е тип”сандвич”, с около 1м тръбен път. Имам симпатии към марката и съжалявам, че колегите имат неприятни моменти с модел, който е класа над нашия и винаги ми е бил интересен.
А дали може да се намери от някъде повече информация за компресора?