Според мен звука е нормален , нищо необичайно за инверторен климатик.
Според мен звука е нормален , нищо необичайно за инверторен климатик.
Щом е платен всякакви странности стават нормални.
- - - - - - - - - -
HITACHI RAK-35RPC Noise level (sound power) ...... .57
Това хитачи трябва да е като мушица. Щом хевито на макс е сравнително тихо.
SRK25ZM-S Sound power leve Heating dB(A) .......61
Тука не коментирам. Отнася горните два..... с много.
RAS-10SKVP2-E Sound power level (h) dBA H .......60
Този пост е редактиран от milanov; 15-02-18 в 11:14.
Звука не е нормален. При отказ за съдействие от фирмата. Сезирайте КЗП.
Шефа на фирмата от която е купен и монтиран се обади в София-дилър/доставчик, пратих им клипчетата и се съгласиха да пратят/заменят с друго външно тяло. Ще пиша за развитие на проблема.
Според мен няма проблем в машината и след подмяна ще стигнеш до този извод. Това е нормално при тръгване на макс в началото.
От това което се вижда във видеото,предполагам че има и около 3 м тръби, изложени на външни атмосферни условия, там има загуби , които също се компенсират с обороти на компресора. Някой, че имал 18-ка и не се чувала, не е показателно...
Този пост е редактиран от avenger; 15-02-18 в 20:17.
Това няма значение, еднакви машини поставени при различни условия се държат различно! Явно машината от клипа има какво да наваксва с обороти..! Колкото падат температурите ,толкова повече ще компенсира.
- - - - - - - - - -
Сега гледах твоя клип! Колко метра тръби имаш и колко са външни!?
Да това с еднаквите машини при различните условия го знам,но повярвай ми като на потребител на този модел и при двете ми машини такъв шум няма.А отностно компенсацията зависи колко и какви топло загуби имаш.
Наздраве
Що не казваш колко са, предполагам 2м. от които метър външни!? По тръбите също има топло загуби от там нататък вече и на помещението загубите...
На едната е 3.60м,на другата е 2.50м
Този който си снимал с колко е и колко са вън?
Ма той ми е ясен, аз го виждам..! На колегата си от форума кажи, преди да е извикал "КЗК", че тез момчета и те души носят, семейства хранят!Аз ти казах колко са 2м и един най много вън! Ай наздраве
Виждал ли си въобще тази машина как работи?А отностно КЗК ,има няколко поста в темата,за дефектна машина която беше върната,и хич не ми пука кой какво носи и кой храни.Ако нещо е дефектно се подменя или връща.
Другото което е важно че хората са обърнали внимание веднага и мога да кажа че знам и фирма която му е обещала да се подмени външното.
Предлагам да спрем с тъпите и заядливи постове защото скоро ще бъдат изтрити(предполагам)