Този пост е редактиран от Viking72; 21-02-18 в 23:44.
Там е деликатна работата трябва да има въздушно охлаждане , може да се окоти , ако вземеш да се бъзикаш иначе си има капак, горе е покрит. Отдолу обаче е в пряк контакт със радиатора, които е принципно на течение(на открито).
Ако работиш в ТЕЦ-а, слез на к.0 и се заслушай как работят ел.двигателите на ПВМ-3 и ПВМ-5 или на някоя от другите помпи с инвертори. Те са с честотно управление и може да направиш аналогия с инверторен компресор на климатик. Ако те интересува мога да ти обясня на ЛС от какво е специфичният звук.
Иначе компресора може да се тъпче здраво със вата.Това лято натъпках един пакет вата във колонен климатик, 7-8 годишен. 7-8 години бачкал без проблем и в един слънчев ден взел да свири и пищи адски, и без пари какво да направим....Един топ вата ... Но климатика ти е в гаранция, не те съветвам.
Този пост е редактиран от microclim@; 22-02-18 в 00:09.
Да в тец работя,но не Пловдивския!
Така,че...
IMG_20180221_231228.jpg
Това между другото,че съм машинист на котли с високо налягане.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-02-18 в 00:15.
Нали писах,че не ми е това работата,техниката ми е хоби!
IMG_20180221_232922.jpg
Не искаха да ме вземат мафията да им правя бомбите!
Затова станах параджия в тец!
Не съм. Страх ме е като го отворя какво ще видя.
Нещо пак започвате да осирате темата.
Абе на "чужда маса най-е лесно"
Някой да пусне тема за пискуниь_те
Последен офф , Gena може да спести на някой колега излишно слухтене ... при мен се оказа че виновника за вътрешното писукане е зарядно за телефон включено от месеци в контакт в близост до климатика. С кеф го изритах на пътя някой друг да му се "радва". Инак си зареждаше звера , ма да не ти е в къщата.
Има и захранвания за рутери, които писукат.
Някой да ползва този климатик в помещение около 31-32 квадрата (за 12-ката говоря)? Знам че е над препоръчителното, но особеността е, че аз не планувам да го ползвам за отопление под 0-ата, а основно за охлаждане.