Намали му вътрешния вентилатор на слаба степен и ще "клекне" . Трябва по тихо да бачка.Замажи и тръбите.
Намали му вътрешния вентилатор на слаба степен и ще "клекне" . Трябва по тихо да бачка.Замажи и тръбите.
Още един играч се отказа от форума.
До 2014 год. форумът беше пълен с колеги,с който помагахме със съвети за избор и ремонт на климатична техника,но за съжаление вече или не го посещават или не пишат и то заради съфорумци, които нямат достатъчно познания. а дават съвети и даже спорят с професионалисти, които с това си изкарват прехраната.
Айде сега, не се обиждайте чак толкова. Човека имаше предвид, че ОТНАЧАЛО като за първи път му се е сторило, че тоя шум не е нормален. "След допитване във форума" е получил няколко отзива, че тоя шум е нормален за някои бройки климатици и е получил информация от форума. Velev явно е положил усилия и е уредил замяна с ново тяло, за което всички тук естествено го поздравяваме, и се оказва че новото тяло пак работи така. Казусът е решен, мисля че няма недоволни и причини някой да е обиден.
Отскоро съм тук и не съм видял някой да е обвинявал Velev в нещо, даже всички ценим информацията и помощта му.
Просто някои бройки на някои марки се случват такива. При мен мисля, че го няма тоя шум, но съм чувал подобен от още няколко марки, явно не е нещо ненормално и се случва.
Btw моят най-често като съм в нас го държа на Fan 3 или Fan 2 нагласен на 23 гр. (+2 сервизна настройка; като издава двоен бийп сигнал при 20 градуса/демек 22 default), така според мен рядко има on/off и харчи винаги 0.4 kW/h за час, г/д по 7-8 kW/h за денонощие.
Забелязах, че при зададени 21 или 22 гр. (23 или 24 по default) не прави често дефрост, но ако му вдигна на 23 мн скоро след това пуска по 1 контролен дефрост когато Темп е около 0-та. Сега за 12 часа имаше 3 дефроста, мисля че температурата се е движила между +1 и +4 градуса.
Ето аудио запис на 1 дефрост https://instaud.io/1OaV (има TV на 1 метър от климатика и почуквах няколко пъти по AC)
Това прискърцване и след това странния шум 30 сек. малко ме дразни, но ми казаха, че май е от някакво напрежение в тялото, побутвах топлообменника и пластмасите, но няма промяна.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 21-02-18 в 06:50.
Жалко за решението на VeleV.Klima , форумът обеднява!
Добре де някой неможе ли да сложи снимка на елемента/блок/платка която издава въпросното свистене. Единственo dodopv се опита да обясни технически ефекта , за което го поздравявам.
Когато се говори с факти и нагледно до спорове не се стига! А всеки , абсолютно всеки проблем си има решение ... така са ме учили.
Този пост е редактиран от Mig82; 21-02-18 в 09:28.
http://www.symmetron.ru/suppliers/mitsubishi/pwm_data/00000122.pdf
Ето накакъв случаен IPM от нета, много ми е интересно ,как ще решиш проблема,както са те учили...
Решението е друг модел климатик , с различно подбрани елементи...
Шума не е такъв проблем , щом машината е в производство, просто вие се вманиачавате малко повече, намирате си играчка.
Този пост е редактиран от microclim@; 21-02-18 в 10:11.
Виж сега как тръгваш да "ебаваш" и после 1000 поста "чесане", дай малко по-сериозно.
Проблема ако не е в машината е в шума , в този случай се тръгва в посока "заглушаване". Доста ползватели на модела казват че го нямат. Ами ако просто ватата на неговата машина е разместена? Ами ако уплътнението на капака на платката е залепено накриво(всъщност там ли се намира този IPM ?) Не всичко се решава с "ваденето на пари" , обикновено решението простичко и ефтино. Кажи сега къде се намира тоя IPM ?
Между другото на тея машини(климатиците) се обръща доста внимание на шумоизолацията още от производителя Сигурно има защо ...
А дали миналогодишните бройки са еднакви със сегашните май никой не знае. Може някой елемент или нещо вече да е по-различно. Оптимизирано тъй да се каже.
Преди 2г бях написал:Проблема е,че 2,3 и 4 позиция са болшинството във форума особено тези които имат един климатик на стената и вече са наясно със всичко.Освен изброените от теб професионалисти има и други които просто не искат да се борят със вятърни мелници и са се отказали да пишат отдавна.
Убеден съм ,че бях прав.Живи и здрави.
Тука в спорове за глупости се замазва съществения момент ,че не може да се твърди по никакъв повод ,че тоя шум е нормален .. едно ,че реално никой друг с тоя модел го няма ,отделно дори с друг модел климатик никой го няма ( изключвам Миланов той е в отделна категория и има всички недостатъци на климатиците взети заедно х2 ( щото има 2 климатика )) .. това ,че не се чува в стаята е слабо успокоение ,мене лично ми звучи като задрал лагер .. гаранцията е кратка и всеки климатик я изкарва ,после почват ядовете при нечитавите модели .. на мястото на собственика бих поискал смяна с друг модел ,щом фирмата не може да реши проблема с шума ( мене не ми стана ясно собственика сигурен ли е ,че външното тяло е друго - серийни номера записвал/следил ли е ,или просто го извадиха от кашона ? )
Алекси, не си разбрал, щото не четеш наред.
PS: Преди година купувахме телевизор за сина. Първите два, които ни показа консултанта, имаха изгорели пиксели. Човекът надлежно си ги опаковаше отново дефектните и ги слагаше в редичката при другите-все някой ще изгори. Та може и тук да има нещо от сорта.