Този пост е редактиран от Genadi80; 21-02-18 в 21:20.
Ами не знам...
IMG_20180221_202244.jpg
IMG_20180221_201626.jpg
Имам проблем с шиб..нет..
Не виждам смисъл , в темата за Хитачи, да се постват снимки на Панасоник. Двете марки нямат нищо общо, поне според мен.
Още през далечната 2003 година , имаше високочестотни шумове от тогавашните модели RAS-32CNH2. По сервизни инструкции, режехме една жица на външната електроника и драмата приключваше.
Сега явно е по-сложно?!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Ей сега ще изровя снимка точно на Хитачи и то същия модел... Баш пък нищо общо да нямат.... Аз до сега не съм виждал, коренно различно разположен радиатор на ИПМ.Че там си е ИПМ-а и на Хитачито, вероятно с малко по различна форма..Човека пита де да тури ватата...Искам да съм полезен!
Ватата няма да помогне, предполагам щом си колега, го знаеш.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Знам, но за сметка на това със сигурност ще навреди... Просто си лафим не на сериозно.
Така и никой не потвърди в едно изречение от къде идва свистенето ... инак от 9 кладенеца вода се донесе !
Е снимка със стрелка с кръгче пуснах...Вижда се алуминиевия радиатор на IPM модула . Само за поплавъка на маслото беше шега. ИПМ-а се състои от мощни транзистори захранвани от 300в прав ток , те пък захранват компресора.... от там пищи.Вата не можеш да сложиш защото трябва да се охлажда модула, иначе ще изгори...И от компресора има сигурно малко...
Този пост е редактиран от microclim@; 21-02-18 в 23:24.
Имаме напредък , за шумоизолацията имах впредвид че някои платки са с капак по ръба на който има нещо като дунапренче или гума/вата. Но дали е шумо или влагоизолация вие ще кажете надявам се не след още 200 поста оффтопик... Но то въпросните транзистори са под радиатора не на платката , така ли е ?