Моя съм го настроил на режим 2 и определено е по-комфортно от това да върти постоянно турбината.
Моя съм го настроил на режим 2 и определено е по-комфортно от това да върти постоянно турбината.
Тука що Хитачи влезе в режим на .дефрост при външна температура около 1°. Не успях да определя точното време за дефрост, външното тяло започна да бучи и след минутка доста вода изтече през отвора.Вдига си леко клапата и индикатора започва да мига докато дефрост, сега ще му задам задание 27° да видя дали ще направи дефрост пак докато гледам мача на националите на биричка и картофки
Щом е изтекла доста водица, всичко е точно, според мен. Имал е нужда.
Беше на задание 26° на трета степен на вътрешния вентилатор. Вкъщи са доста зиморничави и под 25 градуса не признават, вероятно ще се наложи да позапаля камината утре за няколко часа да понагрее стените . Днес вече може да се каже че е доста студено в сравнение с предните дни и това се отрази на работата на климатика, вече не влиза в on/off. Тъй като сега отоплявам двете стаи, в едната стая в която е климатика си държи температура 24,7° при задание 25/26°, а в съседната стая - постоянно отворена врата е 22 - 23°. В съседната стая няма външна изолация , дограмата е стара, дървена иначе би могло да е по -топло, ако живот и здраве догодина успея да понаправя малко подобрения за изолация.
На задание 26 какъв он/офф , по скоро фрост/дефрост. Сигурно работи около номинал , ако не и отгоре.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Преди 2 дни за да не работи он-офф трябаше да му задам 27°, иначе и при 25 или 26° си работеше и си спираше . Нямам уред за измерване на консумацията, защото съм му закачил еднa SONO защита. доверявам се на отчитанията от дистанционното - пример изминалата нощ от 22 часа до 8 часа сутринта при задание 26° на втора степен ми е изхарчи малко над 3KW.
Patern 2 , това ли е режим две, ама там пише че върти 30 сек. И спира за 210 сек. Реално как е ? За мен е най-добре да не духа въобще турбината след като си е стигнал температурата.
За да вляза в това меню натискам едновременно он/оф копчето + събота-понеделник и ресет бутона така ли. А после?
Да това е режим две.Това 30 сек. завъртане е за да обдуха датчика на вътрешното.Няма опция да се спре напълно турбината.
Прочети инструкцията внимателно,лесно става.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
- - - - - - - - - -
При задание 26 градуса едната машина тази сутрин като се прибрах от работа се беше кротнала на 419 вата.Бачкала е на тези градуси цяла нощ и е темперирала спалнята и коридора.
Този пост е редактиран от Genadi80; 17-11-18 в 08:06.
Справих се, на режим две съм и съм в пъти по-доволен от към комфорт. Ние не сме зиморничави и сме го пуснали на 21, в хол ,на първи етаж живеем външна 10 см изолация както и вътрешна , в хол 20 квадратни метра, в края на хола имам метростанция която е на 3 метра от климатика показва 19,8 градуса. Вечер го спираме, аз ги пускам без да спират ,чак когато и дневните температури паднат под нулата и се задържат поне 2-3 дни. Апартамента ми е южно изложение. В края на месеца ще Ви кажа колко ми е изразходил по показанието от дистанционно ,колкото е вярно.
Благодаря за помоща колеги
при мен определено се огъна 35rpc , зададени първо 24 после 25-26, едва докарваше 22 да поддържа на 3та степен. от инфо на дистанционното горе е 21 тъпо. що не върти не знам.
не ще и не ще да се завърти тази машинка, или поне аз не мога да я накарам.
98 киловата изгорени според вградената мерилка от началото на месеца, 8 от вчера до сега.
драснах клечката на парното и ще стискам палци за зима като миналата година.