Фреона да не би да е тръгнал да си ходи?
и ако е завит защо ще показва 21 при него ?
когато го напъна на пауър топли. може и да може да се справи просто се огъна , всеки ден вдигам по 1 градус
Странно, имам чувството, че при твоята машина нещо не е както трябва. Или самата машина, мястото на монтажа, самия монтаж или помещението за отопление. Това да държи 3-4 градуса разлика не е много нормално.
Има машини които така си работят ( хитака май не е от тях)
Аз с тошибата бях така по едно време .
Държа на 25-26 за да е около 23-23.5 в стаята.
Панасоник са сравнение ако е на 23 прави 23 или най много 23.3
Нещо не му е наред машината,той и миналата година се оплакваше че не работела както трябва,май и монтажа му беше на кофти място.До колкото си спомням беше показал как машината се беше задръстила с нещо подобно на вата по топлообменника на външното.
При мен работи доста точно, при зададени градуси например 23 на дистанционното, на 4 метра на около 50 санта от земята е 23 градуса.
При мен е така с почти всички клими.2 градуса разлика най грубо казано,но това не е болка за умиране ествественно.Числа някакви...Важното е да е икономичен що годе и да топли.А се убедих вече отдавна,че да е икономичен,не зависи на първо място от хардуера на машината колкото и учудващо да ви звучи а от куп други фактори .
Точно от хардуера зависи най-много.
И моят така работи, при зададени 24 подържа около 23 градуса (+1 програмиран от дистанционното че миналата зима беше с 2 градуса разлика ) . Това не е проблем щом си топли зимата
доколкото си спомням аз колегата estqwerty, преди хитачито имаше монтирана тошиба мирай и тя му работеше по подобен начин и за това я смени с хитачито, та да не би нещо самото място, където е монтирана машината да е непододяшо за монтаж , тогава оправданието беше че тошиба се успивали , да не би пък да има такова успиване и при хитачи?
При Хитачи няма успиване, възможно е при лошо избрано място да прави джоб, който да лъже датчика, но при правилно избрано място машината работи много коректно.