Човека просто полита дали има такава опция Определено дефроста е само при необходимост. И тези отвори са супер при Хитака,
Човека просто полита дали има такава опция Определено дефроста е само при необходимост. И тези отвори са супер при Хитака,
Този пост е редактиран от Mig82; 06-12-19 в 19:57.
Не казвам, че не прави дефрости. Въпреки, че не съм го хващал защото имам най-малък допир с него явно е правил. Има си ледени локви под всички машини.А като не прави дефрости как се е запушил отвора , странни физични явления нещо не се връзва?
Мисълта ми е, че в такива условия при дефрост при нужда количеството вода което изтича е доста повече и в случая е проблем.(а не би трябвало)
Няма как това да се случи. Машината с дефрост при нужда е в най изоливаната стая и е най разтоварена. при отворени до край врати тя и 18-ката в хола в 80% от случаите са в ОФФ когато вляза при тях. При другите два няма ОФФ.Тоя с дефроста при нужда поема част от работата на другия (часовникаря).
Когато не е затворена врата (а тя се затватя само когато аз си легна) си хапва стабилно. Често го засичам и на 450-480. Стаята му не е с много ниски загуби. 75% от едната и стена е стъклопакет 6.7м2. При ремонта изхвърлях старата външна рулетна щора и още не съм монтирал нова.Третия с чистата тава най-вероятно хич не си дава зор.
Водата се трупа на лед по дъното по-лесно когато изтича системно на малки количества а не наведнъж в по-голямо. Чак пък чайник да му лисваш нещо не ми се връзва. Другия климатик в съседната стая (хола) не беше ли за смяна ?
Мдааа, отворите са ок, като почне дефрост отдолу тече като лейка ) (Нямам тави). Днес 35цата от сутринта от 7 до към 2-3 след обяд когато слънцето за малко проби мъглата в София, направи точно 2 дефроста, като темп. е била през цялото време под 0. След като мъглата се повдигна леко, до към 7 вечерта почти не е натрупавал скреж. Питах дали има опция от дистанционното за дефрост за да тествам някой неща, а и 25цата е монтирана на ръба на терасата и при дефрост тече половината на моята тераса, но др. половина на съседа отдолу И исках да му правя дефрости в по-удобни времена, когато съседа го няма или спи Тавите нещо много отрицателни мнения чувам. Без реотан не си е работа. Мога евентуално да модифицирам нещо, максимално вертикално, примерно 2 тръби от 2та отвора, които да отвеждат водата само на моята тераса. Хубаво е, че достъпа до машината е лесен.
Този пост е редактиран от ohluva; 06-12-19 в 23:25.
Всеки климатик си има тава. Негова си. Дъното на кутията.
Има и такива които е слагат допълнително. но в случая не става въпрос за тях.
Аз също почнах да следя за дефрост, мога да кажа че наистина е при нужда при много студено и влажно време. Вчера имах 3/4 дефроста в Русе беше -3/4 вечерта с много гъста мъгла и 96% влажност. Предните дни нямаше мъгли и не беше толкова студено и не е влизал в режим на дефроста.
Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk
ентусиаст
Това RPD-та ли са?
Това имах и аз предвид, че гледам ги е постнал в темата RPD-та, та реших да попитам.
Много са свежи, за да са RPC-та.
ех не ме кефи така разположени .. трябвало левите две да са под десните и щеше да е много красиво ( и шумно :D )
Много ми е интересно какво се случва на тази тераса като почнат да дефростват... Ползват я за голяма вана ли?