ако съм с текущи 24 градуса и пусна powerful, трябва ли да ходя на 32 градуса, или хитачито по подразбиране работи на макс, въпреки текущите зададени? И на каква степен на духалката - 4 чертички?
ако съм с текущи 24 градуса и пусна powerful, трябва ли да ходя на 32 градуса, или хитачито по подразбиране работи на макс, въпреки текущите зададени? И на каква степен на духалката - 4 чертички?
другата седмица и аз ще почна тестовете, чакам си дигиталния термометър със сондичката...
Абе чудя се дали да се занимавам толкова. То освен термометър ще трябва и ватметър и т.н. Съдя по косвени показатели Ето например 35цата за 5 дена е изразходвала около 80 КВ (по показание на дистанционното) Това прави средно 660 вата на час, което според мен е нормално предвид атмосферните условия за периода и вътрешните условия на климатика, описани по-горе. Между другото днес изпрах филтрите на климатиците. От както ги сложиха септември не бях ги пипал. Не бяха задръстени, но определено имаше не малко прах по тях и според мен е влияел на оптималната работа.
Това вече си е до личен избор, но за да си обективен и наистина да даваш реална информация ти трябват измервателни уреди. Така на око и на усещане не е много достоверно. Аз лично, за моето хитачи RPC съм споделял консумацията му, понеже имам SPS3, който мери и изразходваната енергия. На тази вградената не и имам много доверие. Няколко пъти е губила информация и затова спрях да я гледам. Филтрите е хубаво да се почистват на поне две седмици, за по-ефективна работа на машината.
80kwh за 5 дена са колосален разход. Освен ако денонощно не са минусови температурите при вас.
Споменава -8,-9, -4,-5гр, и като за 42м2 общо.
Горе-долу нормално ми се види 666W.
Ако няма изолации даже е добре.
Ами от началото на декември през деня е около нулата, а вечер си е доста студено, а и климатиците ги държим на ауто на 25 градуса с 2 градуса шифтнати от сервизното (реално все едно са на 27), защото така е комфортно долу на пода, където играят децата. Ако примерно са на 24 без шифт, то на пода е около 20-21, което е на границата на комфорта, да не кажа студено. Миналата зима се отоплявахме с котел на ток, който при такива условия си работеше средно с около 4-5 КВ на час и то държахме по-студено (около 21 градуса), така че на фона, този разход ми се вижда доста добър. За сравнение 25цата в др. стая от първи декември е изразходвала
25 КВ. при зададени същите параметри от ДУ. Но там се топлят само 14 кв. метра с изолация отвсякъде (тавана вкл.).
Този пост е редактиран от ohluva; 06-12-19 в 09:06.
Ее това е друго. 27° са си доста. Важното е да ви е комфортно.
Да попитам нещо. Тези машини имат ли опция за принудителен дефрост, когато аз преценя. Пробвах да обърна за момент цикъла от отопление на охлаждане и нещата се получиха. Но през това време вътре духаше студено и по-големия минус е, че след пускане отново на топло, вътрешното тяло започна да духа с ония влажен и тежък въздух, докато не издуха влагата от топлообменника. При стандартен дефрост няма такива ядове
Този пост е редактиран от ohluva; 06-12-19 в 12:44.
Май ще позная ,че пак са грабили дефрост термистори от рафта но тоя път грешката е в другата посока
Какво стана? Започна да събира много лед по твата ли?
Това с дефростите само при нужда, май не е много ОК в условия на висока ввлажност и температури 0- (-5)
При мен цял ден днес температурите са под нулата с много висока влажност. Външното на машината която със сигурност прави дефрост само при нужда изглеждаше най зле. Добре, че ги накарах при монтажа да ми го смъкнат на 1.5м от земята. Стана с близо 7м тръби и 5м. денивелация, но пък ми е удобно. Люснах му един чайник топла вода, че му се беше запушил отвора под топлообменника. Много е малък. Съжалявам, че не му сложих нагревател.
Имам и друга машина която е с нагревател, който не съм включвал (за сега няма нужда). Тази ми е най натоварената маина. Тавата изглежда доста прилично. В сегашните условия дефроста е точно на един час след края на предходния, който трае 3мин.
Имам и една друга машина която не знам дали дефроства по часовник или при нужда. Според някой съфорумци трябваше да започне с дефрости на половин час под нулата. Имам го от един месец и съм засичал само 3 дефроста а спя при него. И той е с нагревател който не е включван, но няма грам лед по тавата.
П.С. в момента е -1 с 90% влажност.
Точно Хитачи, няма проблеми с запушени дренажи на външното тяло. Имат доста големи бъбрековидни отвори.