колеги какво става, дойде зимата и всички заглъхнахте... да не сте замръзнали вече с тия хитачита...
моля ако някои има възможност да измери - каква изходяща температура вади хитачито на 10та минута на powerful, при 0 градуса навън, и при входяща 21-22 градуса.
скоро ще пусна и аз стойности от измерванията.
При мен също си работят ок. Тази сутрин в София има ужасна мъгла и -4 градуса. На вън всичко е в скреж. Климатика след дефрост (тогава сам пуска максимално натоварване) си духаше като калорифер. Когато няма мъгла при -9 -10 (миналата седмица), не съм го засичал да прави дефрост и си духа прилично топло, струята почти пари.
И какво сега.... Явно при RPD-тата дефроста вече е само при нужда.
Ако е така би трябвало да свали ZS-S/W от трона на най-препоръчваните машини ТУК.
А има и основание.
Преврат ли се гласи...
Сега видях, че той няма и 600 куб. м/ч дебит, това обяснява някои неща.
И какво точно ти се обясни, панасоника от подписа ти при какъв дебит каква температурна разлика прави при описаните условия?
Хубавото при 25RPD, е че незабележимо може да отоплява 12-14 кв. стая, позициониран по средата на стената с винаги приятно топла сутруя на първа и втора степен на турбината които са абсолютно безшумни с незабележимм ОН/ОФФ. Освен това турбината в режим следене не може да се усети освен ако не си навреш муцуната в него.
В режим охлаждане идва голяма машината, но аз го взех за отопление.
Този пост е редактиран от the inquirer; 15-01-20 в 20:19.
Да разбирам ли, че RPD не прави ненужни и по време дефрости? При Off вдига ли си клапите? Какъв е минимума в режим отопление? Благодаря предварително на отговорилите!
А вътрените тела на 25-цата и 35-цата еднакви ли са?
Mimojef, освен с теб да вземем по едно RPD, та да раздвижим раздела. Все пак сме изявени каръци.