Крановете изглеждат подозрително сухи, а турбината ти е мухлясала.
Крановете изглеждат подозрително сухи, а турбината ти е мухлясала.
Крановете ги бърсах, като че ли бяха мааалко омазнени. Но може и така да ми се е струвало. От какво може да мухляса турбината? Не падна много лесно тази мръсотия.![]()
От влагата мухлясва, с гореща вода и препарати се сваля мухълът, а за климатика търси майстор, който го слуша главата, за да ти херметизира системата и после да ти зареди климатика с точното количество фреон.
Още 3 седмици и дойде Септември. Ще захладнее.
То май така ще стане. Няма майсториВчера забелязах нещо- от сутринта работи на около 70 вата консумация, тази сутрин се пониши и днес се движи на около 520 вата. Това на 22 нагласена температура и на автовентилатор.В стаята се движи от 22,8 до 23,4 градуса. Не капе конденз, нещо се е омотал този климатик.
Махни ватметъра и ще се размотае.
Абе извикай си един майстор. Да ти капне малко фреонец ако е нужно. Не пише ли на външното колко трябва да е количеството фреон? Мазней ми нещо на снимката около крановете.
Пълно е с "майстори" дето капват и разбират от климки....
При климатизаторите "капване" няма...Това не стана ли ясно? "Капват" само баушите който се правят на "майстори"! И явно тези от които е купена машината са точно такива....
Майстор и капване няма как да фигурират в едно изречение, освен ако някоя от думите не е в кавички.
А за ivopenchev: фреон не се долива, капва и т.н. - фреон се източва и поставя след това по везна и по табела на машината,
Има ли значение кой как ще го нарече. Капване, доливане, пръсване, набутване, натикване.... Все тая. Важно е, че трябва да се погледне от специалист който да направи нужното за отстраняване на проблема.
Ако е възможно разбира се.
То и "поставяне" не ми звучи много на място.![]()