а, ако наистина е двоен диода е възможно всичко да е наредПървоначално публикувано от airclima
![]()
а, ако наистина е двоен диода е възможно всичко да е наредПървоначално публикувано от airclima
![]()
Не ми се вярва....Светодиода е единичен.А по инструкция го дават, че при ОТОПЛЕНИЕ и ОХЛАЖДАНЕ, вътрешното тяло следва да върти турбината без прекъсване, като при достигане на температурата изключва компресора, и минава на МЕНТИЛАЦИЯ.Днес случайно хванах момента, когато светна ДЕФРОСТА - към 5 сутринта.Климатика беше настроен на 20 градуса.Нарочно не промених температурата от дистанционното и го оставих така, като назначих жената за главен наблюдател.До 10.30 часа ДЕФРОСТ-а си светеше, климатика не работеше и температурата в стаята падаше.Жената каза, че е паднала до 16 градуса.След това вече тя увеличила температурата и започнала да се върти турбината.Плаче за сервиз, ясно е.
Виж тук http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg217841Първоначално публикувано от edi1
ние собсствениците на конвенционалните Мидеи коментирахме проблема с вентилацията, нейното спиране и причините за последващото "заспиване" на климатика.
Размразяването на питата освен със светене на индикатор си личи и по работата на компресора. Никой не е казал че индикатора е двуцветен. Може да индикира двете събития по схема ИЛИ. (глупаво според мен, но това е евтинка машина). При моята машина не е така, но си има други бъгове
Успех![]()
Не съм се изразил правилно диода не е двуцветен а индикира два процеса. Има голям температурен хистерезис затова така ти се струва че е дефектен.А най добре си прочети дебелата книжка с инструкциите там пише кое какво е. Сетих се че това се получава когато се ползва бутона на дистанционното за икономичен режим който при инвертора не се индикара но зумера се обажда.