Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Midea MSG-12HRI - въпроси относно начинът му на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Midea MSG-12HRI - въпроси относно начинът му на работа

Здравейте.Преди около месец си купих климатик МИДЕА MSG 12 HRI.В процеса на работата му забелязах следното: при достигане на зададена температура, спира компресора, но турбината на вътрешното тяло продължава да работи, като се усеща в стаята полъх, който създава известен дискомфорт.Като гледам скоростта на въртене е като на първа степен.В инструкцията пише, че това не е повреда, а нормално състояние.Освен това, забелязвам, че понякога при размразяване, цикъла продължава много дълго - достига около 1 час.Когато увелича температурата с дистанционното, едва тогава изключва размразяването и започва да работи.В други случаи размразяването е кратко, но на по-чести цикли.Може ли майсторите по климатична техника да ми отговорят на следните въпроси:
    Нормално ли е да работи на вентилация този модел климатик, след като изключи компресора и на какви обороти следва да върти турбината.
    Какъв е цикъла на размразяване на този модел климатик и дали цикъла се задава от таймер или от термодатчик.Благодаря.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re: Климатик МИДЕА MSG 12 HRI

Вентилацията работи на най-слаба степен за да осигури постъплението на свеж въздух, така че машината да разбере кога стаята се е охладила. Не можеш да го промениш!

Цикъл размразяване от 1 час не е нормален - как разбираш, че размразява?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На вътрешното тяло има червен светодиод, с надпис PRE-DEF.В упътването пише, че свети при размразяване.Тогава турбината спира да работи.Понякога свети 5 минути, климатика работи 30-40 минути и отново свети 5-10 минути.рядко се случва да свети около 1 час.Тогава увеличавам температурата и турбината и компресора тръгват.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Нормално е на 30-40 минути работа, 5 минути да размразява - за тези климатици defrost-а е 4-10 минути!
    Докато индикатора свети цял 1 час дали в същото време компресора работи?

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се чува да работи.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Един лидер на пазара за климатици ме посъветва - след като спре да духа да го спирам от дистанционното и след 10мин пак да го пускам !
    Досадно е каза , но не духа студено.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

размразяване-1 час ми се струва пълен абсурд, направо викай техниците да го тестват, при всички случаи както го описваш , нещо не е наред , така че ги викай без да мислиш, още докато е в гаранция да го оправят.

10. Тук е от
    Sep 2006

Имам менте климатик демек китаец но Yokohama, т.е върха на китайската техника както и мидеата , мога само да те успокоя че това не е проблем а нормално за климатици от този ценови клас , и едва ли ще ти го оправят защото това е нормално според тях.
    При мен също духа но мноооого леко когато компресора изключи , размразява се също но не по 1 час а най много 10-12 мин.
    За сметка на това има един много гаден недостатък , температурният хистерезис е огромен , а и създава ужассен дискомфорт който се изразява по този начин .:
    - Значи нагласям на 23 градуса да речем , работи часове наред докато достигне температурата но не изключва при 23 ами при 3-4 градуса по висока температура , след това пък включва отново след като падне много под 23 някъде на 19-20 градуса.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На мен също ми се струва абсурд периода на размразяване.Имам още два климатика - конвенционален и ивертор, при тях цикъла за размразяване е около 10 минути, но реших да питам, дали на МИДЕА-та не е различен цикъла.Вечер го нагласям на 20 градуса и всяка сутрин сведи ДЕФРОС-та и климатика не работи - нито вътре нито вънка.Като дигна на 24 започва да работи.Тази сутрин в града при нас беше 6 градуса, а на климатика му светеше ДЕФРОС-та и не ми стана ясно какво размразява .В сервиза са ми познати и се надявам да разберат, какво му има.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Най- вероятно нищо му няма- просто управлението изключва защото няма нужда да грее...

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Възможно е.......Но мисля, че има проблем, тъй като температурата сутрин в стаята е с 3 градуса по-ниска от зададената на дистанционното и мисля, че при такава разлика би следвало да включва, тъй като при нормална работа разликата е около 1,5 градуса от зададената и действителната.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Значи това е инверторен модел и не бива да съпоставяме цикъла му на работа с този на конвенционалния.Макар и от ниския ценови клас,все пак е "тип инвертор" и тези спирания не са нормални.Тук обаче ме смущават повече данните за температурите,които са измервани.Какво значи " температурата сутрин в стаята е с 3 градуса по-ниска от зададената" -на кое место е замерена,при какви режими на работа.При 6 гр.външна температура,ако климата не работи цяла нощ сутринта в стаята би трябвало да е доста хладничко.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Термометъра е на разстояние от около 3 метра от климатика на височина от около 1,20 метра.Мястото е постоянно.Температурата не е много ниска, защото имам външна изолация и загубите не са големи - пада до около 16-17 градуса до сутринта в 07.00 часа.Настройките са или на 20 или на 21 градуса, като ги правя около 23.00 часа вечерта, на отопление, турбината е на автоматичен режим.Най-вероятно климатика влиза в режим ДЕФРОСТ рано сутринта и докато стана не работи.Най-дългия цикъл, който аз съм наблюдавал е около 1 час и 15 минути, слбед което увеличих температурата на 24-25 градуса и климатика заработи.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

няма какво да го умуваме, просто климата е дефектирала, няма такова дълго размразяване от 1,5 часа! направо да идват майсторите да я правят защото това си е неприятен дефект.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Този индикатор е двоен свети при достигане на температурата и изключване на външното тяло и при режим размразяване не е дефектна машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Sharp Windom AY-E25SE-W - за начинът му на работа
    От gicho76 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 7
    Последно: 20-01-17, 19:56
  2. Midea MSG-12HRI - нормално ли е?
    От nencho във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 08-01-17, 22:50
  3. Midea MSG-12HRI
    От miq във форум Климатици Midea
    Отговори: 25
    Последно: 28-07-09, 11:55
  4. Midea MSG-12HRI - Нормално ли е...?
    От Usera във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 15-11-07, 15:52
  5. Osaka CH-12-SL - не ми харесва начинът му на работа
    От angelps във форум Климатици Osaka
    Отговори: 8
    Последно: 31-12-06, 17:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе