След смяна на релето,климатика заработи. Алекс да си жив и здрав
При правилна диагноза и правилно лечение има добър резултат.
Здравейте. Климатикът при майка ми отказва да работи. Мига бързо индикаторът за defrost. Свалих и двата датчика и показват към 7.5к ома при 28С и се покачват до към 7.8к ома при понижаване на температурата за кратко в хладилника. Не реагират като диод(и двата пропускат ток и в двете посоки), а по-скоро като съпротивление. Почуках релета, но не бързам да сглобявам, без да съм наясно дали датчиците са ОК.
Може ли малко помощ?
Охладих ги отново до 5С за тест и измерих показанията. И двата ми показват над 1 мега ом и съответно над 3 мега ом, което според таблицата изобщо не би трябвало да е така. Въпросът е как до скоро е работил нормално и изведнъж и двата не са ОК? Също така от къде мога да купя датчици? Предполагам основният проблем е тръбния датчик...
В крайна сметка съпротивленията на датчиците се оказаха долу-горе според таблицата. След почистване, почукване по релетата и сглобяване климатикът тръгва до етап вътрешен вентилатор. Външният се завърта леко и след малко спира. Не чувам изобщо компресор. Нещо друго мога ли да проверя или направо да търся сервизен?
Сменете пусковия кондензатор.