Проблема разбрах от къде е ! Бил е в гардероба който седи под климатика ! Понеже датчика е точно на мястото дето се удря въздухопотока в гардероба и казва на климатика ,че е достигнал желаната температура . Също проблема с Defrosta е че датчика при профилактиката не са го наместили и се наложи да отварям климатика ! Но все пак благодаря за съветите !
И "спецовете" които ти правиха профилактиката не ти ли казаха за гардероба?
По скоро не бяха тези който виках
Този пост е редактиран от Aleksandars; 14-01-19 в 18:58.
Имам ваканционен имот на който през 2008 г. сложих два климатика Midea MSG-12HR. Последните 3 год. не съм ги пускал. Онзи ден им измих филтрите и напръсках питите на вътрешните тела със спрей за почистване. На другия ден пуснах климатиците и работиха няколко часа без проблеми. След като ги изключих едното вътрешно тяло продължи да издава остър неприятен звук. Отново го включих с дистанционното и след малко го изключих, но звука продължи. Извадих захранващият кабел от контакта и звука спря. Повече не съм пускал климатика. Някой знае ли какво би могло да е станало и как да процедирам от тук нататък???
Извикай си сервизиране, не може да се гадае.
Днес пуснах климатика за час-два и след като го изключих с дистанционното, този шум го нямаше. Десетина минути по-късно шума се появи отново във вътрешното тяло. Извадих щепсела на климатика от контакта и шума спря. Бих оприличил този шум на такъв като при трансформатор или кондензатор.
Някакво предположение какво се случва? Има ли място за безпокойство?
Викай специалисти за диагностика, за да не останеш без ваканционния имот!
Вече ти се обясни, че от клавиатурата не е възможно да се направи точна диагностика, а още по-малко - да се отстрани проблема.
Поне напиши за коя планета става въпрос, за да ти препоръчат специалист.
Успех!
Не го включвай докато не се отстрани проблема,че ще останеш без компресор.Проблема е ясен и лесно отстраним,но на място.
Добре де, кажете му на човека, че е за смяна работния кондензатор на компресора, като не са включвани 3 години, най-вероятно е изсъхнал.
Не е кондензатора.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Знам, че не е, ама какъв е проблема да се каже какво е?
Или форума се свежда само до съвет за избор на климатик?
Голяма тайна е хладилната техника, в частност климатиците.
Както каза един потребител:"Още ли не си разбрал, че форума се е превърнал в бизнес платформа?"
Вече разбирам въпроса му, аз съм бавно загряващ и разбирам със закъснение.
Този пост е редактиран от the inquirer; 10-07-20 в 23:11.
Нямат никаква представа какъв е проблема на климатика. И да дойдат на място пак не знаят как да го оправят. Затова разигравят следния етюд:
"Климатика дава "някоя" си грешка или "апаратурата" ми посочва такъв проблем. Тази резервна част струва скъпо. Като се прибави и труда (и евентуално демонтаж, транспорт до сервиза и монтаж), цената на ремонта се обезмисля. За тези пари (за ремонт), мога да предложа климатик с гаранция. Сега ми дължите 50-100 лв. за диагностиката. Ако искате да направя ремонт тези пари за диагностиката ще ви ги приспадна от сметката за ремонт. Гаранция за ремонта няма защото аз едно ще сменя, но може и нещо друго да е развалено и да трябва и то да се смени. Моята препоръка е да си вземете друг климатик. Колко пари ще съберете за да знам какво да предложа? Ще измислим най-добрата цена и ще ви дам отстъпка за монтажа му. Помислете дали ще правим ремонт на този или ще монтираме нова клима. Като решите и съберете парите ми се обадете..."
На 90% от "майсторите на климатици" това им е монолога и съответните заучени стойки и чалъми. Не могат да отстранят елементарен проблем и затова насочват клиента към това което си мислят, че го могат (демонтаж и монтаж)
Самият факт, че сега когато е "жътва" вместо да помогнат с две думи, някои продължават да си търсят клиенти по форуми, говори достатъчно...
Всякаква прилика с действителни лица и събития е напълно случайна!!!
Имаш залепнало реле или управлението му е дефектирало. Извикай някой да го поправи. Лесно е.![]()
Масово на конвенционалните Мидеи им залепва релето.След подчукване по корпуса му се оправя временно.Сменя се на място без проблем.