Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 143
Like Tree2Одобрявам

Разскрежаване при Midea CSU-12HHAA - в търсене на решението

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Разскрежаване при Midea CSU-12HHAA - в търсене на решението

Здравейте не става със съпротивление. Слагах му онази вечер 2 килоома ама ефект няма. Пробвах още 2 датчика дръбни но нестава. Интересно е че не изпълнява условието за малка тампературна разлика 20гр. в стаята и 33 гр. на изппарителя ами дефорс идва от постоянна работа на компресора повече от 2 часа. Махнал съм капака и филтрите да видиме как ще е с обдухването. Оставям го тази вечер на 23гр. пък да видим. Някой има ли идея дали ще стане платка от същия модел климатик но 9-ка на тази 12HHAA. Ако става ще е решение на проблема щото платката е 50 - 60 лева. Имам сервизно ръководство но за модела MSG ако има някой за този модел да го дава та да видим какво пише.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2002

Съпротивление не съм слагал засега, реших да пробвам първо с разместване на датчиците. Изкарах датчика за стайна температура отстрани на тялото. Смених тръбния датчик за всеки случай и пуснах климатика на 25 градуса. След час непрекъсната работа се включи дефроста за 8 мин. и се обезскрежи напълно, питата изсъхна. После продължи още около час да работи непрекъснато, след което отново се включи дефроста. Дотук - добре, но след достигането на зададената температура в стаята, компресора започна да се включва за по около 10 мин. и климатика спря да влиза в режим на разскрежаване. Оставих го за през нощта на 23 градуса. В 6:30 сутринта забелязах, че се включи разскрежаването, но явно се е понатрупал лед за няколкото часа работа и успя да разскрежи само горната 1/3 от питата. Направи ми впечатление, че винаги започва да заскрежава първо горната половина на питата. При разскрежаване също се затопля първо горната част. Възможно ли е да е от много/малко фреон? Имам чувството, че ако питата се разскрежава равномерно, няма да има проблеми и обледеняване. Тръбният път при мен е малко - около 1,5м. Помещението е 20кв.м.

4. Тук е от
    Jan 2010

Здравей FENDER значи аз направих така с моя пълнихме го дозареждахме го и накрая онзи ден всичко източихме от климатика каквато има газ и с ДОЗАТОР го напълнихме точно с 850гр. фреон. Нощес го бях сложил на 23гр. и климатика работи добре включва и изключва на интервали като се и размръзвал. Температурата сутринта бе -2гр. навън. Датчиците са си на местата тръбния и за температурата само съм махнал къпака и филтрите на климатика и вентилатора на макс. степен. Ако имаш повече газ в системата външното тяло ще заскрежава по малко но при дефорс няма да може добре да се размрази. Преди така бе при мен, както сега е при теб. Действай. Няма да се откажа докато не го направя да бачка като хоратата този климатик. Каде ми е икономията като компресора ми работи 2 часа нон стоп и после вземе да размразява. Според мен трябва да работи на равни интервали и да догонва помалко температурната разлика в стаята. Ако е повече фреона също вътрешното тяло вдига до 36гр. а сега с 850гр. вдига 44гр. така че не е добре да се дозарежда.

5. Тук е от
    Dec 2002

Здравей, jordan2000. Благодаря за отговора.
    Не знам фабрично с колко фреон е пълен климатика, но само е вакуумиран при монтажа и никога не е допълван. Вътрешната пита се нагрява до 45 градуса (измерени на тръбите, не на въздушния поток), при условие че в момента е -3. Топли перфектно. Единственият проблем е, че разскрежаването протича през големи интервали от време и то само при продължителна работа на компресора. Това за съжаление няма как да се промени. Тръбният датчик го охлаждах и влияе само на жалюзите. Не се стартира разскрежаване от него. Казаха ми, че при този модел разскрежаването било само по време.
    Иначе работи в момента със свален капак, но се трупа малко по малко лед в долната част, понеже се разскрежава само горната 1/3. Ако се разскрежава равномерно, мисля че и този проблем ще отпадне. Но не знам каква е причината да се разскрежава само горе.

6. Тук е от
    Jan 2010

Лошото е че се ръководи размразяването само по време. Ами тогава защо сме му махнали капаците така и така той все някога сте се включи да размръзне. Немога да намерия сервизно за този модел. Днес през деня е работил на 20гр. и сега пак го размразвах ама навън е доста под нулата. За теб мисля че фреона ти е добре щом вдига 45гр. Докато бях с малко повече газ също долната 1/3 ми бе замръзнала. Има решение на това и то е лесно слагат се нагревател на външното тяло той е около 100W който ще помага дупката да незамръзва. По такъв начин водата ще се отцежда по лесно и няма да се трупа прогресивно нагоре. Сега като го размръзвах с вряла вода пипнах с пръст дупката (където се изича водата) на външното тяло и от вътре точно на 2 см. е питата. Усетих че отвътре има още лед. Този проблем според мен е решим, остава си проблема с времето на размръзване. Велев Клима казва че има платки дето се монтират и контролират този процес. Ама и те са си скъпички. Търся начини да намеря Service manual 12HHAA.

7. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от jordan2000
    Лошото е че се ръководи размразяването само по време. Ами тогава защо сме му махнали капаците така и така той все някога сте се включи да размръзне.
    Когато е с капаците много бързо се стопля датчика за стайната температура и компресора работи по-кратко. Което предотвратява включването на разскрежаване. Като се махнат капаците (или се изкара датчика някъде отстрани) компресора работи по-продължително и дефростацията се включва. Прави ми впечатление също, че много добре поддържа зададената температура. Преди изключваше на няколко грасдуса под заданието - примерно си го настроил на 23, а поддържа 19-20.
    Сервизно и аз търсих, но без резултат

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Е това не ми го побира акъла защо не включва размразяване при малка температурна разлика. Дали става да се презапише чипа на платката с някакъв софт от подобен модел.??? Интересно е че колкото и градуса да му задам 22, 23, 24 той си ги набира датчика е точен при мен.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Друга информация за модела освен тази не съм срещал.

11. Тук е от
    Jan 2010

Е това е мъчих да го тегля ама бе изтрит от сайта. В този се оказва че трябва газта да е повече 1150гр. но на климатика има лепенка и пише 850гр. Мисля че това е точното количество. Дали някой е пълнил с повече газ и да каже как работи. Според мен при такова количество газ би спрял вътрешния вентилатор да върти. Намерих подобен менюал на HULANG доста са еднакви на устройство дори и на разположение на датчиците. Довечера ще дам линк. А има едно особеност моделите на HULANG Имат външен датчик за температурата което вероятно ги прави по добри. Тази нощт бе доста студено сигурно е стигало до -10С климатика ми го оставих на 24гр. и сутринта питата си беше нормално заскрежена. Лошото е само че не се дишаше от жега.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз съм ги зареждал тези модели с 850гр поетикет. Обаче съм срещал същия модел със етикет 1150гр.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Според мен 1150 са много.Да добавиш 50гр повече,ако не си доволен-бива,ама 300 и нагоре са си бая.Нека колегите се изкажат,ама няма 12ска Мидеа с повече от 900гр.
    Опа,Велев,щом казваш,но не са ли много тия 1150 за 12ска?

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Става дума точно за такъв модел CSU-12 по миналата зима ходих да го правя защото фирмата монтирала го отказвала. И беше спукал тапа и се наложи зареждане помня много добре че беше с различно количество фреон на етикета. Предполагам различни компресори са използвани.

16. Тук е от
    Jan 2010

Активирани са линкове за публичен достъп:
    Series_HV_Inst_Service_ang_12700.pdf:
    http://dox.bg/files/dw?a=2b64aae1f2

EUROFAN service manual.pdf:
    http://dox.bg/files/dw?a=f3d2f6d999

Активиран е линк за публичен достъп:
    http://dox.bg/files/dw?a=7c0b50a457
    - ето от тук е извадена схемата на моделите Мидея
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

jordan2000, Снимката която си показал с описание на дефроста изглежда не е от тези сервизни които си дал защото нещо не можах да я видя вътре в тях.

Иначе описаният начин за дефрост на снимката като логика е точно същият разгледан в началото на тази тема и ползван при Midea MSG-12HR.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Този климатик определено не е на мидея макар и с нейното лого. Същия климатик обаче със лого на крафт съм срещал и той има проблем с размразяването.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик Midea 12HHAA
    От midea12HHAA във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-13, 01:57
  2. Midea CSU-12HHAA - пукане от външното тяло
    От p.petkov във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 13-02-10, 00:18
  3. Отговори: 27
    Последно: 16-12-07, 23:12
  4. Midea CSU-12HHAA - проблем с вибрации
    От hagan във форум Климатици Midea
    Отговори: 15
    Последно: 10-11-07, 21:04
  5. Midea CSU-12HHAA - не се разскрежава добре
    От mimi във форум Климатици Midea
    Отговори: 0
    Последно: 03-12-06, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе