Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 143
Like Tree2Одобрявам

Разскрежаване при Midea CSU-12HHAA - в търсене на решението

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Разскрежаване при Midea CSU-12HHAA - в търсене на решението

Добавих 900ома сапротивление последователно на тръбният дачик климатика почна да си спира външният вентилатор на 55 градуса изходиащ въздух и да го пуска на 50С преди това го спираше на 47С иго пускашена 42С Обезкрежаване пусна при 40С изходиащ въздух Сега вече рабои перфекно. За мен това е решението на проблема.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

При мен максимум е вдигал 46гр. слагах 2килоома но ефект нямаше. Забелязах че сега когато студа е голям и температурата не стига нулата климатика не замръзва (дори не съм го чувал и да включва на размразяване). Може би влажноста играе голяма роля. Не съм го пипал точно от 7 дни. Питата е добре и работи на 22С в стаята като капака на вътрешното тяло и филтрите съм ги махнал. towko_aa кажи колко квадрата ти е стаята и вентилатира на макс. ли ти е, малко повече инфо дай и кажи какво те насочи да сложиш по малко омове. По принцип 1 килоом сваля с 3 градуса.

4. Тук е от
    Jan 2008

jordan2000 правилно си забелиазал (дори не съм го чувал и да включва на размразяване). при -8С суда в момена е сух и не трупа скреж. Но когато се поиави влагата почва да замрзва изхдиащиа въдух му пада до 33С-35С но впреки това не включва да разкрежава.Не сложих по глиамо сапроивление защото в топло време ще вдигне много налиагането а въшниа венилатор ниама да спре да падне налиагането и да намали изходиащия вздух има паснст да кликсонира или изгори компресора
    ------------------------
    капака които си махнал е добре защото овеличаваш обдухванео и климатика му пада изходиащиа въздух с 1С-2С като увеличаваш вероятноса да досигнеш температурата за размразиаване около 35С без сапротивление. филтрие си гисложи пак
    -------------------------
    вентилатора задалжиелно на макс Климатика когато изключи по температура брои нови 45мин до обезкрежаване за това трябва да се държи на недостижим градус 30-31С

valen1: Не пускай последователни постове.

5. Тук е от
    Jan 2010

towko_aa Много благодаря за съветите. Сега като е кучешки студ се включва на размразяване от време на време, мисля да пробвам и аз с 1 килоом съпротивление да видя дали ще има ефект. Сега компресора работи нон стоп и зададените му примерно 24 градуса неможе да ги догони и затова при работа над час време се включва да размразява. Според мен цялата история на процеса на размразяване е следната: При топло време над ОС. компресора работи на равни интервали (включва и изключва) тогава процеса на размразяване е разликата между датчиците - тръбния и температурния. При температури под 0С компресора работи непрекъснато и тогава идава условието да се размразява по време над 40 мин. Такова е моето мнение и заключение за работата на този модел.

6. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от towko_aa
    jordan2000 правилно си забелиазал (дори не съм го чувал и да включва на размразяване). при -8С суда в момена е сух и не трупа скреж. Но когато се поиави влагата почва да замрзва изхдиащиа въдух му пада до 33С-35С но впреки това не включва да разкрежава.Не сложих по глиамо сапроивление защото в топло време ще вдигне много налиагането а въшниа венилатор ниама да спре да падне налиагането и да намали изходиащия вздух има паснст да кликсонира или изгори компресора
    ------------------------
    капака които си махнал е добре защото овеличаваш обдухванео и климатика му пада изходиащиа въздух с 1С-2С като увеличаваш вероятноса да досигнеш температурата за размразиаване около 35С без сапротивление. филтрие си гисложи пак
    -------------------------
    вентилатора задалжиелно на макс

valen1: Не пускай последователни постове.
    Брат не мие работа, всеки допуска правописни грешки ама такова чудо не съм виждал. В целия пост има само едно Ъ и две Я.
    Иначе евала за познанията и компетентността.

7. Тук е от
    Jan 2010

Привет на майсторите ! Мина близо година и вече сме с нови идеи по проблема. Какво е решението според мен: Midea CSU-12HHAA на вътрешното тяло има 2 кабела в куплунг (жак) които отиват за управлението на външния вентилатор и четирипътния винтил. Когато климатика работи на топло при прекъсването на 2 кабела директно започва да се размръзва външното тяло. Когато връзката се възтанови започва да си работи нормално. Това е "ръчен" deforst. Но ако добавим Универсално реле за време (http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=10719) 38 лв. и се направи да размръзва през час време то проблема би бил решен. За това ме светна майстор на климатици. Изхождам от факта, че климатика е с бъгав софтуер и размразяването по време не се изпълнява. Всеки иска да си пусне климатика да му грее на 22, 23С и да му е приятно в стаята, без да го надува над 25С за да се размразява от непрекъснатото работене на компресора над час време. Къде е икономията? Когато влажноста е голяма може да се активира едно такова реле и да се избегнат неприятностите. Весело посрещане на новата година и очаквам кометари по идеята.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По принцип това също е вариант и би могъл да се приложи. Тъй като това реле за време е само с по един контакт може би то ще трябва да командва включването на друго реле с поне два еднакви контакта. Тези два кабела, за които споменаваш са за четирипътника и вентилатора. За да се разскрежи топлообменника добре трябва и към двете да бъде прекъснато захранването. Това е допълнително добавяно раскрежаване към основното на програмата на климатика.

Рязкото превключване на режима ще бъде много шумно и ще води до леко разтрисане на системата. Има някаква вероятност от това леко разтрисане с времето някоя свръзка или тръбичка да се пукне.

10. Тук е от
    Jan 2010

valen1 защо смяташ че може да се повреди системата? Когато работи на по ниски градуси климатика 22С да речем компресора работи 3-4 минути и спира така на равни интервали. От тук изхождам че налягането в системата ще е по малко и това превключване за размразяване не би му навредил.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Няма значение колко минути работи компресора имам в предвид разтрисането при рязкото обръщане на режима при работещ компресор и съответно високо налягане. Друг недостатък при работа на компресора 3-4 минути на отопление е, че разскрежаването няма да е добро, защото на всеки час продължителността на разскрежаването най-вероятно ще бъде по-малко от тези минути.

Вероятно си го пробвал вече този начин на разскрежаване. Вътрешното тяло за 5-10 минути работа при това обръщане показва ли проблем. Това зависи от заложената програма.

12. Тук е от
    Jan 2010

Да пробвал съм го. В момента съм с ЦК ключе. Работи на 23С и точно компресора работи по 3-4 мин. да поддържа температурата и затова време не вдига толкова голямо налягане. Прекъсвам веригата чува се изсъскване след 10 секунди вентилатора на вътрешното тяло спира и почва да се топи като шоколад външното тяло. След 10 мин. щрак ключето пускам веригата чува се пак изсъскване но полеко нещо като отпускане и продължава да си грее. По безопасния начин е: като работи на топло и спре компресора да се изчака 20 секунди и тогава да се прекъсва връзката. След това следва 10 мин. размразяване. Изключва се климатика да не работи, изчаква се до минутка време, пуска се веригата и се включва климатика на нормална работа. Това е което правя аз.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Такава е и логиката на програмата.

Ако искаш пробвай с автоматиката, за която спомена да видим ще стане ли добре.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

На мен ми омръзна тази машина и при първа възможност я махам.Сложиш си друг климатик в другата стая Дженерал и просто разбрах,че Мидеята за съжаление не е климатик.Тази зима го държа на 20-22 градуса.Всяка сутрин подмиване с топла водичка и така.Дефрост си включва но не разтапя всичко и в долната част на питата остава лед и натрупва нагоре,оттам нататък няма смисъл от дефростите му.Стая 17кв.м не може да направи 20 градуса когато температурата навън падне малко под нулата.Като е +3,4,5 топли супер.

mod edit badr
    Бих те помолил да коментираш впечатленията си от твоя климатик в друга тема.Тази е насочена към търсене на възможности за по-добър контрол в/у процеса на разскрежаване, а не търсене на смисъла от самият дефрост.

16. Тук е от
    Jan 2010

Аз също си взех Генерал и съм доста доволен, ама спим с Мидеята и няма как. Ходя по нощите с фенерче да гледам, кво да правя неволи. Ама съм инат и ще му намеря цаката. Говорих с човек занимаващ се с климатици и ми каза че мидеите отчитат много грешки в паметта. Най вече били от тока. Могат за се презаписват с Епром програматор ама нямам хубав BIN файл за този модел. Ако намеря бих пробвал, но е хубаво да се сложи цокъл на платката на епрома за да е по лесно след това ако се наложи.

17. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, мина година и проблема си остава. Какво направих аз. Намерих за 40 лв. платка универсална за климатик. Всичко добре ама ударих на камък. Моторчето на вентилатора на вътрешното тяло се управлява с триак на оригиналната платка, а на универсалната - всяка скорост е през реле.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Няма да можеш да променяш скоростите на вътрешният вентилатор, но иначе не е проблем да работи само на максимална. Виж кондензатора на вътрешният вентилатор от двете платки дали са с еднакъв капацитет.

Провери и релетата на компресора и външният вентилатор при двете платки колко ампера товар издържат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик Midea 12HHAA
    От midea12HHAA във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-01-13, 01:57
  2. Midea CSU-12HHAA - пукане от външното тяло
    От p.petkov във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 13-02-10, 00:18
  3. Отговори: 27
    Последно: 16-12-07, 23:12
  4. Midea CSU-12HHAA - проблем с вибрации
    От hagan във форум Климатици Midea
    Отговори: 15
    Последно: 10-11-07, 21:04
  5. Midea CSU-12HHAA - не се разскрежава добре
    От mimi във форум Климатици Midea
    Отговори: 0
    Последно: 03-12-06, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе