Не разбирам много от подобна техника... Но и моята мидейка си е същото ледено блокче... Направих си един тест днес...
Първоначално вътрешният датчик беше прикрепен за питата с някаква пластмасова скоба... Ефекта от него тогава беше,че изключваше преди да направи зададената температура и се включваше и изключваше през равни интервали от време...(при зададени 23 градуса,термометъра в стаята показваше 18...) и по външното тяло имаше около 4-5 пръста скреж и лед,а defrost режима му бях аз с шише от 2л. и вряла вода... Какво направих аз: Измъкнах датчика от питата,извадих го от пластмасовата скоба и го качих най-отгоре на климатика над филтрите,за да няма пряк достъп до питата и да си бърка градусите. Ефекта от цялата работа е че при зададени 22 градуса поддържа 21.5 ,включва и изключва на равни интервали от време... А дефрост режима се включи понеже компресора работеше точно 40 минути,а външното тяло беше заскрежено... Размразяването започна от горе надолу и продължи около 6-7 минути...и това при зададени 22 градуса и автоматичен режим на вентилатора... според мен така е по-добре...Имам навика вечер като си лягам да го оставям на 18 градуса... и всяка сутрин се събуждам на около 15-16 градуса (според термометъра в стаята) и си знам,че първата ми работа е да го полея с вода
Да видим след това разместване утре как ще е....
Поздрави
Ефект нулев....Сега смятам да местя тръбния датчик на 1см. от тръбата да видим ще успея ли да го излъжа....
![]()