Не разбирам много от подобна техника... Но и моята мидейка си е същото ледено блокче... Направих си един тест днес...
Първоначално вътрешният датчик беше прикрепен за питата с някаква пластмасова скоба... Ефекта от него тогава беше,че изключваше преди да направи зададената температура и се включваше и изключваше през равни интервали от време...(при зададени 23 градуса,термометъра в стаята показваше 18...) и по външното тяло имаше около 4-5 пръста скреж и лед,а defrost режима му бях аз с шише от 2л. и вряла вода... Какво направих аз: Измъкнах датчика от питата,извадих го от пластмасовата скоба и го качих най-отгоре на климатика над филтрите,за да няма пряк достъп до питата и да си бърка градусите. Ефекта от цялата работа е че при зададени 22 градуса поддържа 21.5 ,включва и изключва на равни интервали от време... А дефрост режима се включи понеже компресора работеше точно 40 минути,а външното тяло беше заскрежено... Размразяването започна от горе надолу и продължи около 6-7 минути...и това при зададени 22 градуса и автоматичен режим на вентилатора... според мен така е по-добре... Имам навика вечер като си лягам да го оставям на 18 градуса... и всяка сутрин се събуждам на около 15-16 градуса (според термометъра в стаята) и си знам,че първата ми работа е да го полея с вода Да видим след това разместване утре как ще е....
Поздрави
Ефект нулев.... Сега смятам да местя тръбния датчик на 1см. от тръбата да видим ще успея ли да го излъжа....