как 6те ме посъветвате msf6-12ar или msg-12hr-конвекционални,спрях се на тях за6тото чета добри не6та за тях и като качество на мидеа са добри!но коя от двете ма6ини е по-корава след като знаете че почти няма разлика в цените им!
как 6те ме посъветвате msf6-12ar или msg-12hr-конвекционални,спрях се на тях за6тото чета добри не6та за тях и като качество на мидеа са добри!но коя от двете ма6ини е по-корава след като знаете че почти няма разлика в цените им!
Първоначално публикувано от stivtehnoto
Ако търсиш цена то по-добре си купи същия климатик но с надпис ELITE AS 09 VRE 3 - по евтино ще ти излезе, както разбирам така и ли иначе си тръгнал да си разваляш отношенията с тези твои познати , по добре за 739 лева да е.
Аз бих взел msg-12hrПървоначално публикувано от stivtehnoto
MIDEA 12HRI отоплителен проблем, дайте съвет
Доста дълго обяснение ми с еиска да напиша, но знам че ще ви отегча. С две думи имам въпросния климатик и още една мидея 09hrdn1 и определено в последните студове разликата между двата се оказа драстична, дори бих казал притеснителна.
Големият отоплява около55куб а малкият 42куб, обаче големият при температури под 0 не може да вдигне повече от 20градуса, а и стаята се чувства студена. 09ката от своя страна се справя много по-добре със задачата стаята в която работи е осезаемо приятно топла и той спокойно може да достигне 22-24градуса дори при супер студовете отпреди няколко дни.
Голямата разлика между двата е че като ми слагаха 12ската началото на февруари 08 не ги държах под око гадовете от монтажната група и в последния момент след като вече бяха монтирали и пуснали климатика разбрах че не са го вакумирали, денят беше топъл и влажен, с темп около 0 градуса, навсякъде имаше локви по улиците а тия ми казват 'а ми то сега е зима въздухът не е влажен'.
Проблемът е че на тази 12ска това и е първа сериозна зима и ме притеснява очевидната разлика в работата в сравнение с 9ката която беше поставена по всички стандарти както си трябва с 15минутно вакуумиране.
Та въпроса ми е към истинските спецове с опит доколко може това невакумиране да е причина за цялата работа, проблема е сериозен защото се разчита само на този климатик за отоплението иначе ще стане зимарник.
Какво да правя ако това е възможен проблем, съмнява ме че ще ми обърнат кой знае какво внимание от фирмата монтажник защото все пак той си работи.
Мерси..
Вчера имах такъв клиент ,само че със Самсунг.Монтиран бил във влажно време и сега не топлеше дори и при плюсовите температури от вчера.Казах му ,че гаранция няма след вакуумирането и нова зарядка с фреон,че ще оправя проблема,но го препоръчвам,за да премахна количеството на фреона и влагата като възможна причина.
След изхвърлянето на стария фреон , двукратно вакуумиране по 20 мин с пауза от 30 мин и зареждане на кантар нещата се оправиха.
Не знам дали при теб ще се получи същото,но е желателно да се направи.Общо взето 12HRI е желязна машина без оплаквания ,преди години ги монтирах,имам около 50на бр и нямам ремонти до момента.
Имам MIDEA 12HRI в стая около 53 м3. Вътрешна изолация, ПВЦ дограма. Когато външните температури са около нулата може да надхвърли 20 градуса, но ако са ниски- забрави да стане без "помощник". Термометъра ми е китайски, но тя се усеща температурата, щом и на мен ми е студено, не само на жена ми... Не си казал при какви условия работят двата климатика. Пък и доколкото разбирам информирайки се от форума при различните модели мидеи има разлика.
Ами определено климатика хич не работи на благоприятни условия, но след като вече имам друг който работи в съседната стая при общо взето същите неблагоприятни условия се замислям сериозно.
Проблемът е по-скоро какво да направя за да ги накарам да ми извършат процедура по смяна на фреона-направо не ми се върва да го направят ей така, ще започнат разни приказки че си работи и т.н. а в крайна сметка те са си виновни и само от мързел не бяха взели помпата с тях.
В каква държава живеем на 'специалисти' трябва да им седиш на главите и да им се молиш да ти монтират климата правилно, вече със втори климатик ми се случва при монтаж да има нужда да седя и да давам указания.
КОлко би струвала тази процедура, той е в гаранция още 2години, но как ще стане работата направо не ми се вярва.
Я погледни дали има ръководство за монтажа към Мидеята .Ако има ,виж дали са дали задължителното вакуумиране.После иди във фирмата монтажник и им го натрий в носа.Ако не помогне-сезирай Комисията за защита на потребителя. В закона за ЗП има раздел за пускането на такива уреди в експлоатация.
Имам директни наблюдения върху модела, не е лош, инвертор е все пак, но определено си е евтин инвертор - т.е. с две думи инвертор но с нисък ЦОП. Не знам обаче защо никой никъде не те е посъветвал да си купиш новият инвертор на мидея който е клас А с цоп към 3,8 - по спомени и е ДЦ инвертор, а е на подобна цена. ПОвярвай ми по -добър е. става въпрос за msg12hrdn - не съм сигурен че е точно така, но последните четери букви го отличават от hri!!!Първоначално публикувано от stivtehnoto
имам доста монтирани MCG-12HRND1 кото не топлят
Ползвам такава мидеа за кухня около 15 кв и от време на време за коридор около 7-8 кв. Да ви кажа честно мидеата топли. и на -15 топли само че малко повече гори значи сега съм я включил към едно уредче да видя колко ша изгори, и ще напиша, като цяло съм доволен от нея. Ползвам я вече 6 година и засега няма проблеми.
Няма нужда да я мериш работи на около 600вата гледал съм я. Сина има такава и отоплява хола и спалнята с нея.
Приятелю,от преди 6 г. Мидеите MSG,нямат нищо общо със сегашнитеMSG-нa r-410.Който си е взел тогава е останал доволен,ама с новия модел не стоят така нещата.Първоначално публикувано от bullet_pc