дано само моя маисторлък не доведе до по сериозни проблеми дасенадяваме че се наместил и няма да има проблеми вече а иначе valen1 ти благодаря за напътствията
дано само моя маисторлък не доведе до по сериозни проблеми дасенадяваме че се наместил и няма да има проблеми вече а иначе valen1 ти благодаря за напътствията
Много странно поведение на климатика наистина. Външният вентилатор никога не трябва да изключва преди компресора, при тези домашни сплит системи трябва да изключват заедно. Може да има проблеми с електрониката по платката.
Друга голяма чуденка е как така при първоначално включване даваше на късо, а сега не дава. Сега се замислям, че ако късото беше в платката или някъде другаде след нея щеше да изгори предпазителчето на платката, което за такива случай е сложено там. Най вероятно късото може да е било до платката, тоест в захранващият кабел или щепсел.
когато е на охлаждане вентилатора и компресора изключват заедно и не се чува никъкъв звук от външното тяло но когато е на отопление първо спира вентилатора след извесно време компресора и остава да се чува някакво леко бръмчене някъде от компресора
Определено не трябва вентилатора да спира преди компресора, ако беше обратното нямаше да е проблем, но така е. В режим отопление, ако външната температура е например -10 °С и вентилатора спре при работещ компресор изпарението на фреона във външното тяло ще намалее, което означава, че остава в течно състояние. Компресорът е предвиден да компресира газ, а не течност.
След точно колко време компресора спира след вентилатора.
Защо като е гаранционен този климатик го ровиш това не е твоя работа. Климатика има програма и си работи по нея а това че ти не я познаваш си мислиш че не работи правилно. Аз поне не помня да съм имал монтаж на нов климатик от 2 години и да съм имал оплаквания че не работи. И мисля че и твоя си работи ама си се вникнал в него без да ти е работата там.
Рови го човека, без да я разбира тази техника не защото му прави удоволствие или е любопитен да разбере как изглежда отвътре, а по принуда, от няма и накъде.
Климатика не работеше, даваше накъсо и имаше дилема в предвид ниската му цена дали да не го засили на боклука и да си купи нов. Нямайки какво да губи, защото климатика изглеждаше, че се е споминал тръгна смело в изследване на проблема. С гаранцията сега ще ни каже как стоят нещата.
Да бе по принуда просто не му се плаща за сервиз. Ако на твой климатик така се правят на майстори и после ти искат гаранция да видим каква песен ще запееш. Аз съм монтирал стотици от този модел и до сега няма оплаквания.
климатика е на 3,5 години и не е в гаранция плюс това си е мои и ще си ровя колкото ми е кеф velev а колко по късно спира компресора сега ще направя тестове и ще видя
значи на отопление когато работи изключва вентилатора но компресора и вътрешния вентилатор остават да работят около 5 мин после вентилатора се включва отново за малко и пак спира този път с компресора и протича вода от външното тяло
Рови си го но нищо няма да направиш. Научи се да пишеш начало на изречение и име с главна буква.
днес разбрах че това дето спира вентилатора а компреора продължава да работи е нормално да се получи в 30 градуса на вън а климатика да е на отопление така че спирам с тестовете зглобявам и краи ако нещо изпуши тогава ще се занимавам за сега спирам това е благодаря на всички които ме подкрепиха и на маисторите на клими и учители по български по съвместителство също
той така си пише момчето щот незнай кво да каже повечеПървоначално публикувано от ferrarif1
ferrarif1, С дадените по горе логически схеми на работа на този модел VeleV.Klima ни подсеща, че тестове с които се занимаваме трябва да ги правим при малко по-ниски външни температури. Ще го послушаме, защото в случая има право. Когато външните температури паднат под +10 °С тогава ще си покаже, кое как е.
valerko, Нищо не каза повече за дистанционното от което си правя извода, че проблема е бил в батериите. Всеки месец нов комплект батерии.
съгласен съм за сега спирам с всичко и този път без ирония късмет на всички тук човек може да получи помощ ако реши да се опрая сам успех на всички маистори
Просто не съм го пускал от няколко дни, купил съм батериите и чакам подходящо време за да го пусна, щото той не го прави постоянно, за да видя, да сменя батериите и тогава да видя как ще се държи. В момента съм на standbay режим. Ще пиша задължително.valerko, Нищо не каза повече за дистанционното от което си правя извода, че проблема е бил в батериите. Всеки месец нов комплект батерии.