ТОШИБА виждал ли си как работи.
Лични наблюдения нямам чувал съм че са много добри климиПървоначално публикувано от edi1
Лично за мен си бях харесал една Тошиба в един магазин на Пловдив модел 2005 г.втора употреба много добър климатик със добри показатели и красив но цената ме спря 800лв и за това реших по добре нов Fujitsu от колкото втора употреба ТОШИБА разлика в цената беше минимална
п.с По точно този модел : http://valdesbg.com/klimatici/vtora-...-ras-2550.html
Малко са подлъгали потребителите с дадените мощности, някой може да се опари.
Илийчо само ми кажи коя година видя в Пловдив -20 че аз съм на 35години и такива температури не помня тук,за -13 по-съм съгласен.
За коя моя любима марка стана въпрос ?
Мога да попиша доста за проблемни модели при всяка една марка,но общо взето се уморих да отговарям на коментарите ти.
Първоначално публикувано от necata2
1. http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8
2. http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8
За тези 35 години е имало -22 и -23 градуса...
Възприемането на умалително- емоционалния подход е контрапродуктивен когато става въпрос за издирване на истината.
Спестил съм годините с -19 градуса.
А бяха зими...
Чел съм кометарите ти за най "великите" марки климатици Panasonic и Midea особено последната марка е най голямото достижение в климатиците И най "лошата" марка Fujitsu и разбира се най "лошият" модел LGC точно такива като теб карат хората да си купуват китайските боклуци Panasonic и Midea и после както е в Пловдив -18 и мъгла въпросните клими издъхват не на -10 а още на -4-5 при мъгла при тези климатици няма проблем те са със "фабричен дефект" (МНОГО ИСКАМЕ ОТ КЛИМАТИЦИ ЗА 150-200 ДОЛАРА)Първоначално публикувано от FormatC
Никой не e казал че Fujitsu са перфектни но това че при -20 топлят и са на добра цена са неоспорими факти . Аз си купих климатици за зимата за това избрах Fujitsu ако ми трябваха за лятото изобщо нямаше да гледам какво купувам !!!
п.с necata2 извинявай приятел не -20 а -18 http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8
necata2 в кой град си живял до сега да не обърка Сандански с Пловдив ?
ilia1984, занимаваш ли се професионално с климатична техника или си само ползвател и фен? Ако е второто се надявам, че си наблюдавал работата на поне две мидеи и два панасоника, за да имаш поне минимално основание да изказваш крайни мнения. Аз нямам наблюдения над тези две марки и не смея да правя накакви констатации. Но, по отношение на Фуджитсу и по-конкретно LGC, мога да ти говоря много и то не много ласкаво. Малко са добрите неща, които мога да кажа за модела.
Точно защото живея в Пловдив (кършака на 50м. от р.Марица) затова ти казвам че тук под -10 не пада а ако се случи то е два три дни през Януари и то през нощите а вие ми говорите за -20.
След като темата много се е разводнила, искам да отговоря на sparco442, който все пак я е започнал, ако все още има смисъл за него.
Вече 2 месеца използвам точно този климатик и засега съм много доволен. Помещението е 18 кв.м. с остъклен балкон и без други външни стени, първи етаж, източно изложение, PVC дограма. Имаше няколко вечери с температури около -10, -11, темепературата в стаята си стоеше 24 градуса - точно толкова на колкото беше настроен климатикът, не е замръзвал и не е правил голямо количество дефрости. Консумацията точно в тези най-студени дни беше около 10 - 11 kW за денонощие, при непрекъсната работа. Това съм го засичал с отделен електромер, към който беше закачен само климатика. В по-нормални за варненската зима температури от около -5 - 0 градуса, консумацията е около 7-8 kW на денонощие.
Като недостатъци мога да спомена, че външното тяло е малко шумно, когато компресорът работи на пълна мощност, вътрешното обаче е ОК.
Пластмасите леко пукат от време на време, но е поносимо.
Функцията за пресен въздух не върши особена работа.
Като цяло доста добра машина за цената си. Препоръчвам я на хората, които искат да се топлят през зимата за малко пари и все пак не искат да се разделят с големи суми за реномираните марки.
Благодаря за последното мнение,което единствено отговори конкретно на въпроса ми. Обаче сега се колебая м-у въпросната мидея и дайкин FVXS 25 F. Ще съм ви благодарен за изказаните мнения.....
Ако ставаше дума за неизолирана къща или малко по-голяма от споменатите 12 кв. стая аз не бих се колебал да взема Дайкина, но в случая ще трябва климатик с нисък минимум (0.9кв. например е достатъчно според мен).