Компресора е един и същ при два - три типоразмера 22, 25 и35. СОР е най голям при 22. Дали е от компресорче детска играчка?
Компресора е един и същ при два - три типоразмера 22, 25 и35. СОР е най голям при 22. Дали е от компресорче детска играчка?
Така е geozap ,и топлообменниците обикновенно в тези граници мощности, са с еднакви размери и килограми и разлика във фреона да има 20-30грама.При 100/200V. съм срещал обаче при някои топ модели,че COP е най голям при 28ците,а не при 22 и 25ците-предполагам от ''скопената'' мощност при по малките?Първоначално публикувано от geozap
ВАЖНО -- Модела вида от 2011 г 12ска които се предлага е чиста 9ка с етикет на 12 ска Дълго време се чудих защо показатели те му се занижени .Днес го разбрах като му сравних консумираната мошност и ток и савпадат на 9ка Такаче които има 12 ска от този модел да знае че е 9ка Това е дело на МАГНУМ проста така са го поръчали в завода на мидея на 9ки слагат етикет на 12 ска и готово печалбата се одвоява Всеки сам даси прави преценка и ако иска да ми вярва Аз го останових за себеси това и го споделям с останалите тук
Може ли да снимаш табелката на компресора да го видим из интернет какви са му характеристиките.
Ето снимка Това е модела вида за 2011 г 12 ска Първите модели от 2010 сигорно са по хъбави
Компресора е 9 ка с консумация 600 вата производство на тошиба Коментарите са излишни еее само мидеяяя
Магнум извършиха голямо харакири с тия ефтини измами Но за нищо неподозиращия човек едвали ще направи впечатление Явно трика с гаранция от 5г работи много добре Хора купуваите 9ки на цената на 12 ски хаи де неустанаха насам народе
Това за кой модел точно става въпрос,защото това не е MS9V 12HRDN1.Моят е съвсем различен от този и по принцип съм доволен от него.Макар,че съм го тествал за сега максимум до около -3 -4 градуса.
Вътрешното тяло може и да е с различен дизайн, но то е само топлообменник и вентилатор, по-важно е външното тяло.
Въпросният компресор от снимката по-горе Toshiba DA89X1C-20EZ се ползва много при слабите модели инвертори 9-ки и 12-ки на Midea. Хладилен капацитет 8888 Btu/h, електрическа мощност 680 W. Би трябвало да се влага само в 9-ки, защото няма капацитет за 12-ка.
Според мен един и същи компресор се използва и в другите модели ето и от сервизното се вижда това между другото и при Фуджицу 12LGC използваха същия компресор. И в Тошибата е същия, което би трябвало да значи че и Тошиба са измамници и ни пробутват 13ка с компресор 9ка.
Ползва се при слаби модели, но това не означава, че така е правилно да е. За ниска цена се взема едно слабо компресорче и после газ до колкото може и до когато издържи. Някой електроники го развъртат до по-високи обороти от там е и на някой места с по-висока мощност на системата.
Това е така при много марки знам го още откакто почнах с 100в клими и там е така. Просто слагат малко по голямо вътрешно тяло и електрониката е с малко по мощен модул и софт да го развърта повече. Не е ли същото и при автомобилите прави се един софт и се дигат конете от един и същи мотор.Първоначално публикувано от valen1
Ето и няколко снимки от мене.Компресора е същия като на 12-ката.Какъв е този клапан в средата на снимката?Може ли някой да ми обясни, по голямата консумация на минимални обороти(380 - 420 вата)?Моят е MS9V 09HRDN1.По данните за компресора 680 вата, това номинална консумация ли е?Защото моя при по високи температури е достигал консумация от 1100 вата, на максимум обороти.
ЧудяЧудя ви се с къв акъл си разглобявате климатици като може да ви се откаже гаранцията.Първоначално публикувано от Shraika
Това което VeleV.Klima иска да каже като търговец е: - Не си отваряйте климатиците за да не се вижда какво Ви продавам, щото като се отвори и се види става малко неудобно. Уж ми взе пари като за 12-ка, а пък си ми продал 9-ка. По никакъв начин не може да се познае, че дадено тяло е отваряно.
Отчетената консумирана мощност при различните модели е в зависимост от електрониката и софтуера, с които работи даденият модел. До колко обороти могат и искат да го развъртят.
Не ме злепоставяй защото не ги правя аз тия климатици а и както се вижда и Тошиба ги правят така а и не само те. А относно разглобяването си има точка в гаранционата карта на всички марки където е написано кой има право да отваря климатиците в гаранциония им срок. А ти леж на тази вяра че не можело да се познае дали е отварян може да се познае и то лесно. Няма да се учудя ако в скоро време се появят стикери за гаранцията защото форума го наблюдават и от фирмите вносители на климатици.
В моя случаи шеси важи понеже аз сам си го слагал и монтирам климатици и ако неми хареса шего сменя с друг Но какво да правят останалите клиенти които нямат моя избор Очертавасе студена зима на хората с тоя модел кото имат А относно мошноста му на компресора то и затва е с една капилярка дане го товари допалнително понеже е форсиран вече но, пак е икономичен
Дано го види и прочете това магнум щотоо малко по малко шеси загуби пазарния дял тука които с доста години работа саздаде име на мидея Вината е изцяло на фирма магнум а на на дистрибуторите и монтажните фирми и сервизи