значи го пускам на 30 градуса и на максимална перка . трабва да си направи 35 бара . ако е по малко е зле , съответно и повечхе пак зле . нали ????
значи го пускам на 30 градуса и на максимална перка . трабва да си направи 35 бара . ако е по малко е зле , съответно и повечхе пак зле . нали ????
И защо климатика ще се пипа след като нямаш оплаквания от топленето. Сигурно и ще се изпуска или добавя фреон, иначе как да ти вземат повече пари. Налягането варира и зависи от мощност на компресора и температурите вътре/вън. При някой марки в документациите им се посочват тези стойности, но при тази всичко е мъгла.
За да излъжеш да работи на по-висок вентилатор трябва да свалиш съпротивлението на температурният датчик на вътрешният топлообменник. За да отчита с 5°С повече съпротивлението трябва да стане от 10 на 8kohm при 25°.
фреона ще го проверяват безплатно. само не ми е ясно колко ще изпуснат при операцията . колко се губи средно ?
повече едвали(несъм сигурен че и тези ще стигне в това време)но ако дори не доближи 30-32 не е добре
- - - Обновено - - -
ако знаят какво правят не би трябвало да избяга и грам от фреона
Те може и манометрите да си изпуснат.То като се замисля,не че не сме виждали и изпуснати външни.![]()
Колега, пиши какво е станало като минат техниците. Аз сутринта го пуснах малко на 28* и включи на макс вентилатора за 3-4мин, ама после пак си мина на ниска степен като се има предвид, че в стаята беше не повече от 20-21*.
EDIT: Абе дайте да измислим нещо с тоя тръбен датчик ли е какво е, че това е голяма тъпотия. Не може да няма начин да се нагласи на друго място или нещо такова.. Много трудно стопля стаята като променя температурата с тоя вентилатор на Low и имам чувството, че много ток се хаби, защото компресора трябва да работи по-дълго на висока мощност, за да стигне температурата.
Този пост е редактиран от bronc; 14-12-12 в 08:43.
Вместо да се променя стойността на тръбният датчик може да го преместите. Той сега е сложен преди средата на топлообменника, преместете го на входа.
това е един от вариантие . утре ще го разглобя да го преместя. само един въпос ме тормози - като поддържа 18 градуса в стаята , температурата на изхдящият въздух е 30 градуса на минимлна перка. ако вдигна скороста на медиум се очаква струята да стане по студена нали ?поразгледах малко сервизното на този климатик и се оказва че гарантирано ще създам проблем при охлаждане а и малко при дефроста ако променя стоиността надатчика от 10 на 8 ком . единственото лигично нещо е или да го преместя на входа н топлообменника или да се пренапише лигиката за контрол на перкат на топли и ,...... ства малко безмислено . утре ще местя датчика за видим какво ще се получи
Ще увеличиш заскрежаването, ще увеличиш честотата на дефростите, ще намалиш акумолираната топлина преди дефрост, при което климатика може да замръзне. За охлаждане няма проблем. Преместването е същото, както промяната.
Каква е температурата фреона в режим охлаждане на входа на топлообменника- най-ниската (пада ли до 0 градуса)??
Каква е температурата фреона в режим отопление на входа на топлообменника - наи високата (достига ли над 60 градуса)?
Има ли роля тръбния датчик на вътрешното тяло към контрола на компресора освен предпазна от прегряване на вътрешното тяло , замръзване на вътрешното тяло и да контролира перката на топло ?
Здравейте
Днес пробвах да сменя позицията на тръбният датчик. ефект няма. поставих го дори директно за трибите влизащи в топлообменника и отново не постигнах каквото желах. в крайна сметка единственият вариант е пренаписване на ладера(логиката на контрол) или да си го ползвам така .![]()
Трябваше да има ефект. Още един последен опит, свържи в паралел на датчика съпротивление около 40 kohm, това би променило стойноста му от 10 на 8 kohm, съответстващи на допълнителни +5°C.
момента със съпротивлението и аз го мислих, НО паи има едно но. за отоление нещата ще са ок , но за охлаждане ще има поблеми . измества температурите с 10 градуса. особено ме притенява фака че защитата на 0 градуса на питата няма да работи (по сметки трябва да падне до -10 за да сработи защитата от замръзване на вътрешното тяло.) може да стаме с резистора , но лятото трябва да го махам .... за момента търся нещо по -удачно като решение