Страница 77 от 77 ПърваПърва ... 2767757677
Резултати от 1,141 до 1,152 от общо 1152
Like Tree601Одобрявам

Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

При Breezеless климатикът не затваря клапите, докато не намали температурата дотолкова, че да може да поддържа температурата. Решението, което съм намерил, поне при мен работи - включвате Breezеless, след това започвате да вдигате температурата, докато клапата не започне да се затваря. Като започне или като се затвори - връщате на първоначално зададената. При мен работи в 100% от случаите, както и при още два такива климатика на познати.

Аз имам друг проблем - понякога климатикът се "успива" - крета на 250-300W, независимо, че в помещението е над зададената температура. Като го включа и изключа - тръгва на двойно по-висока мощност и охлажда адекватно. Някой с идея от какво може да е? Тръбният път е доста къс и имам известни съмнения, че от там идва?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019

Цитат Първоначално публикувано от voyagerx Виж публикацията
    При Breezеless климатикът не затваря клапите, докато не намали температурата дотолкова, че да може да поддържа температурата. Решението, което съм намерил, поне при мен работи - включвате Breezеless, след това започвате да вдигате температурата, докато клапата не започне да се затваря. Като започне или като се затвори - връщате на първоначално зададената. При мен работи в 100% от случаите, както и при още два такива климатика на познати.

Аз имам друг проблем - понякога климатикът се "успива" - крета на 250-300W, независимо, че в помещението е над зададената температура. Като го включа и изключа - тръгва на двойно по-висока мощност и охлажда адекватно. Някой с идея от какво може да е? Тръбният път е доста къс и имам известни съмнения, че от там идва?
    Супер!!!! Благодаря много! Това решение работи, дори и логика има като се замисли човек.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Здравейте.
    Понеже при мен привършва ремонта (шпакловка+боядисване) , вече мога да поръчвам климатици . Много ми харесва това , което пише за функциите брийзлес , защото не е да не настивам , когато съм изложен на течение от климатик. Имам да слагам 3 броя климатици в гр. Варна , ново строителство , среден апартамент , непоследен етаж :
    1)дневен тракт – 22м2 юг , френски прозорци
    2)спалня 12 м2 , юг , френски прозорци
    3)спалня 12 м2 , север
    Умишлено , не публикувам в специализираната тема за избор на климатик 2024 , защото може да се каже ,че съм избрал марката.
    Колебанието ми е за спалните , дали да бъде по- евтината 9 ка Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B) или по- скъпата MSFAAU-09HRFN8-I
    Александрас ми препоръча по- евтиния модел , обаче ми прави впечатлението ,че освен по – слабите параметри в описанието не пише да има нагревател на компресора и на дъното . Понеже тези климатици ще се използват и за отопление , ми се иска да се подсигуря с подобни екстри и така от изчетеното ми се струва ,че надали ще намеря друг модел с всички тези екстри на подобна цена.
    Въпроса , който имам е ако взема MSFAAU-09HRFN8-I по един за всяка спалня , дали няма да дойде преоразмерен и да влиза често в он/офф режим , понеже например от Мицибуши Хеви за тези спални ми се препоръчват 5- ци и 7 – ци например .

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

И по-евтината версия има нагревател.

Sent from my Vivo X100S using Tapatalk

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Прави ми впечатление ,че двете машини доста се различават , като ефективност в режим на охлаждане и отопление (seer и scop).

Предполагам това се дължи на различня хардуер , който е вложен.

Моля ви , да си дадете мнението за разликата от 200 лв. заслужава ли си по – скъпия модел Midea BreezeleSS MSFAAU-09HRFN8 ?

7. Member
    Тук е от
    Nov 2013

По-тежко външно и повече фреон. Щом е и за отопление - да.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от pulp1 Виж публикацията
    Понеже тези климатици ще се използват и за отопление , ми се иска да се подсигуря с подобни екстри и така от изчетеното ми се струва ,че надали ще намеря друг модел с всички тези екстри на подобна цена.
    Alpin ASW-25KTN е с подобни екстри
    Ivanskin одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Имам 2 въпроса:
    Някой отварял вътрешното тяло, ако може да ми каже къде се намира датчика за температурата. ? Има декоративна решетка, но зад нея няма датчик както при другите ми марки климатици.
    Има ли начин да се промени хитерзиса, чрез ръчни промени от някакво скрито меню?

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

намира се на капака в дисплея .. хистерезиса голям или малък ви се струва ? според мен е добре настроен ,1 градус ако изберете кръгло число за градуси и 2 градуса ако изберете градуси и половина .. ако тия настройки не са достатъчни ,то може да следи градусите от самото дистанционно ,и го слагате където смятате че искате да е толкова

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Нещо не ми харесва управлението от датчика на вътрешното тяло. Може би проблема е че сега се пуска само от около 18:00 до към 23:00(през деня
    е 24-5°)и може би не се е темперирало помещението. Работи постоянно на висока мощност 500+ W.. Оф-ва и не работи доста време. След това процедурата се повтаря. Сега го пуснах по датчика на ДУ и ще видим как е. Хубаво е че има опцията след задържане на бутона Boost за повече от 7сек. да си тръгва с тази функция и след спиране на климатика

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Ето как се влиза в сервизното меню и може да се правят промени като корекции на температурата на датчика, настройки на вентилатора и други
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...gdr73w2dtm2nc_
    Alexi одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

интересни нещица има ..аз обаче не съм с това дистанционно ,то е за по новия "орязан" модел .. все пак ще пробвам по някое време

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 77 ПърваПърва ... 2767757677

Подобни теми

1. Midea MSG-12HRN1, или Midea 12 V1 "Vertu", или Gree GWH12NB
    От kaliniliev във форум Климатици Midea
    Отговори: 57
    Последно: 26-02-16, 22:21
  2. Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr
    От арх. Пътко във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-13, 22:26
  3. midea cu 12 ha
    От westa във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 30-07-11, 09:08
  4. Има ли разлика между Midea MSG-12HRN и Midea MSG-12HRN1
    От armen във форум Климатици Midea
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 21:25
  5. Midea
    От alexb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-10-04, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе