да те са избираеми ,но къде застава клапата като ги избереш .. инак тия чертички на всеки климатик Мидея така са разположени но клапата не застава както са на иконките им
да те са избираеми ,но къде застава клапата като ги избереш .. инак тия чертички на всеки климатик Мидея така са разположени но клапата не застава както са на иконките им
Още веднъж благодаря за отговора ви! Отново ви съм много благодарен!
Малко е тъжно, че няма да работи с конзолния модул. Има ли значение външният модул в този случай? Или вътрешният модул е този, който не позволява промяна на честотите?
Интересното е, че този Glory Pro се продава тук като MDV Evo, а уредът с 9000 BTU е същият като този, който се продава с Solunar 9000 BTU. Уредът с 12 000 BTU обаче има различен външен блок: MOX135-12HFN8-QRD1GW
Може ли случайно да намерите някаква информация за този уред?
Моделът на Bosch, който ме интересуваше, се нарича Climate 7000i. Изглежда като някакъв вариант на Oasis Plus, но с по-лек външен блок, който не мога да намеря никъде. 31,3–31,4 кг – такъв външен блок никога не се появява в каталозите на Midea.
Този PDF файл съдържа подробни технически характеристики в края си, както и някои кодове, които биха могли да бъдат полезни за проследяването им.
https://cdn.dedeman.ro/media/catalog...mate_7000i.pdf
Magiaconatus,
За съжаление документацията на Bosch не се отваря при мен в момента.Изписва - „loading error”.Тези дни ще опитам пак и ако се зареди ще снимам техническите характеристики.
Иначе, да!Изглежда, че серията им CL7000 се опитва да копира Oasis.Аз ви съветвам обаче, на този етап да не си губите времето с мини-сплит системи на Bosch за европейския пазар.В последните години марката се доказа в заниженото си качество, в почти всички сектори на производство.
За външния модул и възможностите на сервизното меню, мисля че вече сме дискутирали тази тема – Причината някои настройки да не са достъпни е по-скоро до модел и година на производство.В началото серията Breezeless нямаше достъп до канал 11 и 12, но после я въведоха.Същото се случи и с Oasis, аз пък вече съм виждал и AllEasy с промяна честотите на компресора.Въпрос на време е да се изчистят старите модификации от пазара…Разбира се има вероятност при някои по-бюджетни машини да няма промяна за в бъдеще, но тъй като вече сме в ерата на смарт технологиите, не мисля че за дълго ще се ползва стария софтуер.
Нека ти помогна.
Но „Bosch“ всъщност просто преименува продуктите на „Midea“, така че на практика казваш, че качеството на „Midea“ е спаднало значително през последните години.
Разбирам това, но ми се струва, че е по-логично да попиташ някого, който има малко информация по въпроса, преди да си купиш такъв продукт, отколкото да рискуваш без никакви предварителни познания и да се надяваш, че ще работи.
Информацията която давате съм я видял, но й нямам доверие.Също така е и непълна.
Bosch произвежда тези модели климатици в заводите на Midea, като използва тяхната технология и основни компоненти (които всъщност са придобити и патентовани от Toshiba, Carrier и т.н.). Заложеният ресурс, материали и асемблиране се определя и извършва от отдела на Bosch.Компанията си има собствени поточни линии и каквото си произведе – това излиза на пазара, точно както е при MDV и Comfee.
Първоначално Bosch само поръчваха климатиците си, но отдавна вече не е така…Всъщност това няма значение, защото и преди климатиците им не ставаха, дали ще ги правят при Midea или Hitachi е все тая.
Много информативно. Благодаря за обяснението!
Имах впечатлението, че всичко е от Midea + и че срещу солидна сума могат да изработят различен пластмасов корпус за вътрешните тела.
На мен ми е интересно сега Бош като купиха Хитачи къде ще се правят бъдещите модели. Предполагам в заводите на хайсенс, но да видим.
Със сигурност ще ползват всяка индустриална и производствена база до която могат да се докопат, като се има предвид колко пари са инвестирани.Дори вече в списъците на предприятията присъства един завод с име Hisense Bosch air system или нещо подобно...Говореше се само за VRF системи, ама може и мини-сплит да правят вече.
Както казваш, ще почакаме и ще видим.
Е какво излезе, бош си затвориха инженеринговия център в София, а сега ще отварят съвместен завод с китайците. Оправдаха затварянето на центъра с намелено търсене на автомобили в европа, голяма конкуренция от китайските марки, и т.н. А иначе те си правят съвместен бизнес.
Може би се опитват да пренасочват ресурси от автомобилния бизнес към бизнеса с климатични системи. Това лято доста ги понапече западноверопейците, а там изключително малко хора имат климатици. Най-вероятно оценките са, че търсенето на такива ще се увеличи многократно. А дали ще успеят да се преборят с утвърдените марки на пазара? Малко вероятно - в момента пазарния дял на климатиците бош е много малък, На Хитачи - доста по-голям (общо глобално, а не само в БГ/ЕУ). Та най-вероятно ще се опитват да налагат хитачитата на пазара, тъй като това е по-разпознаваема марка.