На теория бих искал и двете. Защото нека се стремим към максимален комфорт и нека температурата да бъде 24 °C, ако зададете 24 °C. Но мисля, че за това е необходимо устройство като ClimaControl на Protoart и климатик, който може да променя скоростта на компресора си в широк диапазон. Но това е просто моята идея и увлечение по темата.Идеята ми беше да не ползвате Follow me или негов аналог, защото макар и добра опция се счита за неефективна и е компромисен вариант.Но така както ви чета, явно за вас е приоритетна.
Тези +2 градуса се коригират с температурна компенсация от датчика на вътрешното тяло - въпроса е, вас кои градуси ви вълнуват?Реалните в помещението и къде точно - горе, долу, по средата, или тези които показва климатика?Ако се опитвате да ги изравните - Аз не съм правилния човек към когото да се обърнете, защото за 15 години в тази област не съм успял.
Вероятно съм се изразил малко подвеждащо. Хоризонталната клапа не се затваря, а се повдига в най-горната отворена позиция. Това се случва, когато преминава в режим на размразяване (очевидно). Понякога клапата не се издига в продължение на дълги минути, когато възобновява работата си след цикъл на размразяване. А от опита на други хора, които са пускали климатиците си на наистина ниски Hz, клапите в крайна сметка се повдигат отново, ако входната мощност стане ниска. Вероятно това се дължи на логиката за предотвратяване на студения въздух.Хоризонталната клапа по схема не би следвало да се мърда, ако направите настройката за Fan control when Ts reached на 1, защото е програмирана да спира заедно с мотора на турбината при настройка Stop Fan.Само малката клапа при климатици които я имат се затваря понякога веднага, а друг пък по-късно според заданието и дали е надхвърлено.Но това е друга тема...
Опитах да настроя 2 „Вентилаторът работи на най-ниските обороти“ и там, поради многото цикли на включване/изключване, клапата се повдига и спуска през цялото време.Аз не разбрах при вас кои настройки от сервизно работят, за да се ползват в случая?Трябва да бъдете по-конкретен.
Ако разбирам правилно, всички тези, маркирани с червено, са деактивирани. Това е посочено в долната част на третата снимка. "Data in red is not valid for OP (Oasis Plus) series."Знаете ли и външното тяло с кой компресор е, защото има такива на които е сложен KSN98D64UFZ3, а той няма да работи добре с този обем на хладилната система когато му намалите честотата прекалено много.
Ако си дадете серийния номер на климатика мога да го проверя...
Вероятно имам версията с един ротационен компресор. С външно тяло 32,3 кг и 0,9 кг хладилен агент. Съдейки по това ръководство:
https://akkusys.shop/media/pdf/b6/64...25_1505381.pdf
Ето стикерите от външното и вътрешното тяло:
Ако всички са съгласни, че обсъждаме това тук, тогава и аз съм повече от съгласен. Благодаря ви за непрекъснатата подкрепа! Приятен уикенд!