Ще видиш - ако започне да трупа лед в тавата ще трябва да ги разкараш и да се оттича свободно на воля.
А както описваш, че вече се задържа вода в тези кухини - точно там първо ще започне да ти трупа лед. Просто го следи като хване големия студ.
Ще видиш - ако започне да трупа лед в тавата ще трябва да ги разкараш и да се оттича свободно на воля.
А както описваш, че вече се задържа вода в тези кухини - точно там първо ще започне да ти трупа лед. Просто го следи като хване големия студ.
Забравих да добавя още,че спомена като ВАЖНО вентилаторите ми да са на АУТО !!! Било важно за това да функционират като инвертори а не като конвенционалки ....сигурно има право,не знам,сега са такаПървоначално публикувано от 6pek
Благодаря ти Деян Още днес ,като се върна и ще им разкарам фунийните връзки с кондензните тъби
Махнах белите накрайници,но не можах да извадя тръбичките от снадките защото са лепени с някакво ПВЦ лепило Пробвах и с клещи...ъ-ъ,нараних им повърхността,бетон са Сега дупките на тавите са свободни,но на 1см. точно под тях имам по една тръба. Какво да правя не знам а в Четвъртъка го дават да вали сняг и да пада до -5 - -8 гр.
Може и така да е по-добре. Ако успее да капе в тръбата при свободен отвор, хем няма да ти трупа лед, хем ще ти е сух пода. Ще видиш, няма друг начин - чакаш студа и гледаш.
Да но тя е хоризонтална и няма как да пада в нея,най много да обледени и да натрупа. Голяма схема е,трябва да кача някакви снимки за да добиеш представа... Те са едни чупки,със скрити трасета съм и имам 2-3 колена докато тръбите влязат зад изолацията....не си бяха изчислили точната височина и го донагаждаха после. Иначе е чист монтажа,на шпилки,амааа.....Понякога се чудя дали няма да е по-добре да я оставя вкарана тази фунийка и да видя дали няма да бачка и през зимата конденза.Имам 7см. изолация все пак? Ама съм хазартенПървоначално публикувано от deian
Трябва да сложиш и около щуцера и дренажните тръбички изолация.Има такава тръбен тип.И да е с дебела стена-примерно 13 мм.
Е те това не ми беше идвало на акъла.Трябва да ги проверя на какви цени са и къде мога да намеря подобно нещо....във Варна по-специалноПървоначално публикувано от vanko68
Всеки по-голям магазин за отопление ги има. И в Метро,Бриколаж.Цените са за ф18-22 с дебелина 13 мм около 50-60 ст/м,до левче най-много.Виж колко е диаметъра на колената и се съобрази с тях като най-дебели.Ако тръбата ти е ПВЦ Ф20,то колената са Ф25 и такава изолация вземи.
Благодаря ти Ванко Ще ги проверя,изобщо не е нещо скъпоПървоначално публикувано от vanko68
...макар че, пак остава въпроса дали топлината която излъчват иначе добре изолираните ми стени ( 7см. EPS 25кг./м2) отразена от изолацията ще е достатъчна като буфер за да осигури безпроблемно оттичане на конденза.
Ситуацията е следната:
Трасето е с дължина около 4,80-5,00 м. по почти хоризонталата,която обира заустените в нея 2 бр. тела: 1-то МХИ и Дайкина .Съответно по една вертикална(H-100 sсм.) тръба на тяло, с "у"-образна колянова сглобка в горната си част,като в "издънката" или "клона" поисках да се върже вътрешния конденз,а "ствола" завършва с друга колянова сглобка (в която има около 3 или 4 колена) която излиза напред от стената( около 20-30 санта) през изолацията и се свързва със тялото чрез щуцера.Всичко което е извън изолацията е открито,за сега.Всичко което е под изолацията е добре хванато за стената със метални шини.Трасето е скрито под изолацията,значи реално около 5 санта и по-малко до студа ?!?!?! Има и друго критично място.Края на трасето,там където конденза излиза перпендикулярно от стената напред( в края на балкона )и има около 1,50 м. гола,добре обдухвана от вятъра тръба !!! Като: балкон (0,80) + надстърчане ( 0,90-1 м.) за да не мия на съседите пранетата и т.н. С две думи исках интелигентен,функциониращ,перфектно изпълнен както технически така и естетически монтаж и общо взето се получи Обаче навлизайки в зимният период вече взеха да се усещат някои неудобства.Още от сега на пример, имам мокри петна от конденза по балкона ( махнах по твой съвет щурцовете и добре уплътних вече отворените краища на на тръбите) А на този балкон жена ми простира и през зимата ще има ледени "гъби", които опасявам се ще правят поразии.А височината на парапета е МНОГО ниска,може би около 80-85 санта !! Абе кво да ти разправям,стара панелка.....Страшна работа.И така де,ако има предложения аз съм отворен.
какво ви е мнението за mitsubishi msz-2808
Целта не е да се топли дренажа от стените ти,в което силно се съмнявам дали изобщо ще се усети,а да се изолира вътрешността на тръбата и докато тече водата,да няма възможност да се охлажда от околния въздух и да замръзне.Първоначално публикувано от 6pek
Постни няколко снимки,да стане по-ясно схемата на дренажите.От началото до края,където се виждат извън стената.Там в нея,под изолация 5 см ,няма никаква възможност да замръзне.Панелите са топли отдолу.По хотелите имаме линии по 8 етажа и не се оплакват.
Ето малко снимки: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33920.100.html
Силно се интересувам, предвид извратената форма на тавата на МХИ-то, новият ZIX успява ли да се оттича нормално или също като старите задържа лед в тавата? Тези снимки (последните) от днес ли са или от по-топъл ден?
От предното застудяване,преди около седмица...не помня кога беше. Да,извратена е точната дума и Не,не се оттича хубаво.Направо съм бесен.Вече си мислех че има някаква грешка в логиката на компресора за дефрост.Но не,дойдоха монтажниците на "профилактика" (обаждах им се) и казаха че било нормално да събира лед в тавата и от там нагоре по топлообменника !!! Кво да си мисля и аз не знам