Значи, пак нищо не са направили.То това беше основния проблем и на старата серия, като чета във форума.Кел файда, че вдигнали КОП-а с 5 десети.
Значи, пак нищо не са направили.То това беше основния проблем и на старата серия, като чета във форума.Кел файда, че вдигнали КОП-а с 5 десети.
Има нещо такова.Нямал съм предния модел,не съм имал климатици до сега в интерес на истината но, не е нормално да трупа лед след като би трябвало да е с интелигентно управление!! 2009-та модел, едно друго.....май е али бали ама да видим.
Надявах се да са решили проблема, но явно не са. Иначе топлят много яко тези модели, обаче това с леда в тавата не е приятно. Ти ще видиш, че не е само в тавата, ами и най-долните ламели на топлообменника също почват да се залежда отвътре (гледано откъм перкатап рез решетката) заради този лед в тавата.
В интерес на истината и така климатиците на МХИ топлят безпроблеми явно са имали нещо в предвид но аз не го схващам явно.
Именно! Точно така е! Пълни се тавата и тръгва нагоре по ламелите.Нямам възможност да надникна и видя защото е таванен монтаж с шпилки,но като напипам се оказва точно така.Абсолютно прав си,да не си с такъв?Първоначално публикувано от deian
За топленето е така, но не е приятно на собственика да се чуди зимата ще се качи ли леда нагоре или няма и да чака по-топло време да падне леда.Аз през 2008 г. се двоумях между ТОШИБА-та дето е под името ми и ZGХ-S серията на МХИ, и понеже ТОШИБА-та малко изпревариха с офертата до сервиза, взех нея.И май не съжалявам изобщо, че закъсняха.
Да,за топленето топли че се къса даже.Спор няма,амааа....можеше и без горе описаната "екстра" Сега ще го видим,дават го тази вечер и утре (Събота) да е -7° със снеговалежи,вятър ~12 м./сек. и t на усещане -16°/-17° ?! Кой ги знае може ли да им се вярва ,ето и линка : http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=100726050 Тия серии които ми прави времето тук са много гадни: Вали дъжд при положителни температури,после сняг-стават отрицателни,мъгли.....от десетина дена е така а това че съм във Варна и влажността е голяма винаги е отделен въпрос.
С МХИ съм, ама старата серия - ZGX. Същата работа. Обаче топлят, спокойно, и на -20° топлят яко.
6pek- колко често ти влизат в дефрост МХИ-тата ?
Виж на първа страница,имам един два поста : « Отговор #13 -: 7.12.2009, 13:55 » и на долу
Преди малко слязох до магазина да си взема нещо за хапване и щях да се пребия,Голяма пързалка е,направо мажеш ските Тази сутрин заваля и стопи до киша падналия вчера сняг,сега го е заледило и всички карат с 10 В Неделята пак,дъжд през деня а вечерта и в Понеделник Сняг. Май ще имаме бум на ПТП-тата.Ще са ми интересни новините
valen1: Не пускай последователни постове.
Така, ето и първи впечатления от 35-цата от подписа ми.
Външна температура 0 градуса, отворен хол към 28 квадрата, остъкление значително (по-натам ще измеря точно), строителство тухла с външна изолация! Та влизам аз в апартамента (все още не живеем там, надявам се напролет да се нанесем)! Вътре е 18 градуса, без нищо включено. Слагам уреда за измерване PeakTech и пускам климата. След 2-3 минути чудене се започва като мощноста бавно отива до 1135 вата. Духа горещ въздух. Зададена температура 25 градуса (нарочно толкова много за теста). Та за 3 часа, който прекарах в апартамента, климатика успя да затопли, макар и доста бавно. Поне 2 часа беше над 1000 вата, което малко ме смути. След това бавно започна да намаля. Стигана до 245 вата, но реално на тази мощност е само вентилатор. Все още нямаме интериорни врати и много бързо изстива хола. След 4-5 мин. работа на минимума пак започна да качва и пак мина 1000 вата. Не съм наблюдавал и грам лед на външното тяло, както и какъвто и да е шум. Изобщо не е размразявал а нямаше и какво. При тези условия, смея да кажа, че климатика не се справя добре, предвид дългата работа на максимална мощност. Другото странно е, че изключен харчи 13 вата, срещу 3 за Panasonic-a. Предполагам, че наистина има някакво подгряване на компресора! Мисля, че когато реално живеем там, ще е доста по-различно. Реално сега отоплявах цялото жилище от 65 квадрата не само хола. Това разибра са само голи тестове, но скоро ще дам по-подробно инфо!
p.s. Сори ако е малко разхвъляно написаното, но така пиша, както и мисля!
Поздрави.
Когато започнеш да обитаваш жилището и машината поработи няколко дена, тогава ще можеш да установин нормалната консумация.Сега за няколко часа трябва да ти стопли стените и затова консумацията е голяма.Когато влезе в нормален режим, консумацията ще падне до нормалната за помещението, в зависимост от топлозагубите.
И аз на това разчитам, защото ако се запази това положение, жална ми майка с работа на Max.