Има ли вече впечатления от Zubadan-а?
Има ли вече впечатления от Zubadan-а?
Да впечатленията са отлични,макар да не са падали много температурите,а и външните тела спрямо размера и капацитета си са добре откъм шум.
Някои имали или слагал ли е от някои от моделите за VABH серията за за домашно ползване
Един колега тук скоро си купи 35-ица VABН, има тема по въпроса - https://forum.setcombg.com/index.php...,53606.28.html .Както можеше да се очаква, прекрасна машина.
Потвърждавам за 35VABH страхотна машина! Ако те интересуват детайли питай.
Е вярнале е рекламата че при ниски температури си запазва мошноста на номинала ?? Като разгледах сервизното не видях реализирано технологията ZUBADAN и допалнителените клапани и двустапалното компресиране и допалнителното впръскване на фреона Явно маи това е само при по големите машини.
От сервизното става ясно че е с електронно трв също има и капилярeн възел преди трв една и след трв двоен страно испалнение явно с трв дупълнителну се дроселира фреона вече веднъж дроселиран с къпилярките Също и компресора е с по висока мощност Можеби от там се постига по високата производителност и запазване на мощноста при ниски външни температури
Да, само при големите е реализирана истинската технология ЗУБАДАН.Иначе при -15 35VABH запазва 4,3 кв отдаванамощност, а 25-ицата 3,2.
Е то кой ли може да каже със сигурност че се запазва тая мощност,като всички сме потребители?Нали виждаш,че всички производители шмекеруват.То Мерцедес,БМВ и Ауди също са сериозни производители ама пак те качват на пързалкатаПървоначално публикувано от edi1
Тези данни не са от сервизното, а от една шведска лаборатория, дето изпитват машините в горе-долу близки до реалани условия - http://www.energimyndigheten.se/sv/H...epumpar/?tab=2 .
Сервизни данни и прочие е за Вас.
До момента климатика при мен работи повече от добре.
-Дефроста му е супер бърз от 3-5 минути. Не знам дали за това помага нагревателя в тавичката. Така стаята няма как да изстине!
-Изключително тиха работа.
-Не променя комфорта си на работа от външната температура
-Топлинния поток е ЛАВА и на -12(по-ниско май не е падало), за разлика от другите две марки които имам
-Много удобен за почистване на вътрешното тяло
е това ме изненада - и как е направен зубадана в Н модела ? софтуерно ? вече на нищо не се учудвам.
не че е лошо. че запазва ще запазва мощността вижда се и в теста по-горе. интересното е дали и обикновения няма да запази мощността или ще я намали според датчиците си когато достигне определена минусова т.
грозно е като се правят такива продукти само за пари но в такъв свят живеем.
В хладилно отношение моелите 25/35/50 нищо общо нямат с технологията ZUBADAN и трите са испълнени с двоино роторни компресори с завишена мошност И наи вероятно постигането на по висок номинал става софтоерно за сметка на по високата консумациа с спада на въшнтата температура
Така е, няма я класическата технология ЗУБАДАН в малките машини, но така си ги водят производителите.Иначе VABН са много близки като изпълнение до VAH, разликата е само в % запазвана мощност при ниски температури.
Мдам и както съм написал в темата за модела софт. + нагревалел на тавата са основните разлики.
Но да както се предполага Ви е известно там където спира физиката идва писане на софт.
Формула 1 е добър пример за това. Естественно е да струва пари дори най-минималните на външен вид промени. А и не виждам какво повече може да искате от домашен климатик. Предполагам не са много машините с подобно поведение и начин на работа при ниски градуси и мъгли. Не виждам смисъл да се спами темата на Зубадан системите за промишлени климатици.