А какви са те, ще разберете в следващият епизод.Първоначално публикувано от mimuza
А какви са те, ще разберете в следващият епизод.Първоначално публикувано от mimuza
За да не пускам отделна тема реших тук да отправя едно питане :
Бихте ли казали дали климатик модел MUZ25VA+MSZGE25VA e подходящ за следните условия:
- помещение - 14-15 кв.м. в новопостроен блок
- Местоположение - гр. Русе
- изложение - юг
- изолация - да 5 см. външна
- дограма - PVC
- Експлоатация - охлаждане и отопление
Допълнтелна информация - помещението е вътрешно, с една външна стена, спалня. През последните две
зими, когато беше празно и блокът бе малко населен, най-ниската измерена температура (с електронен измервателен термометър) в него бе 11-12 гр. Целзий.
Не съм специалист по тази техника, но попрочетох някой неща и документации за него. Моля някой да каже дали въпросният модел ще се справи с отоплението при отрицитателни температури от -15 гр. целзий.
Очаквам мненията Ви.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312047729[/time]_________________________________________________
Ето го краят . Без да искам натиснах бутона за запазване. Sorry
А ако не се справя , да предлагаме ли варианти , и ако да - до колко пари / с монтаж / ?
Първо - ще се справя ли?
Второ - давайте и варианти в разумни цинови граници.
На кантар е ! За едни 2000 лв са разумна граница за добър климатик / с монтаж / , други искат същото за 600-700лв! Кажи бюджет !Първоначално публикувано от mimuza
около 1600 с монтаж.
В интерес на истината имам един монтиран в панелка в подобно помещение 100V Daikin. Вече четвърта година работи и се оправя без проблем. Модела не го помня точно, но започваше с SE22....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312048984[/time]_________________________________________________
Точният модел на горепосочония климатик е : DAIKIN S22GTPS-W (C)
Искаше ми се, но жената като припря, че и е горещо и не може да трае - какво да се прави?
След около 2-3- месеца ще слагам още 2 или 3 клими, но предпочитам да са японци.
Лично аз бих си взел този , при спешен случай като твоя - http://powerclima.com/index.php?page=details&id=89 или прати жената на почивка , може и да ти излезе по-евтино !
По-добър като климатик и по-евтин , другото не е важно ! Това си е мое мнение , не те карам да ми вярваш !
Но ако искаш инверторен тип , тогава това - http://powerclima.com/index.php?page=details&id=81 .
Не е по-евтин - посоченият от мен е на цена 1099 лв. без монтаж във "Виктор-електрик" - Русе
Не говоря за тази цена , а за бюджета ти за климатик ! Иначе можеше да я споменеш и нея !
Успех с избора !