Навън е +7 градуса. 24 на дистанционното, вътрешната в отдалечения край е 21,5, дефрост се пуска рядко все още - грубо през час, трае 1-2 минути, все още не се забелязва особена промяна в начина на работа - колкото работи, толкова почива.
Навън е +7 градуса. 24 на дистанционното, вътрешната в отдалечения край е 21,5, дефрост се пуска рядко все още - грубо през час, трае 1-2 минути, все още не се забелязва особена промяна в начина на работа - колкото работи, толкова почива.
Ето гоТова за оттичането на конденза от външното тяло си е мое изобретение - засега работи. Ще видим като почне да се заледява как ще е...
http://postimage.org/image/1ky2vwds4/
http://postimage.org/image/1ky4jfq9w/
http://postimage.org/image/1kyyb3z5w/
Е добре, няма ли поне някой дето да е ползвал конвенционалка на Хеви за отопление някога? Тръбите са му плътно долепени до дъното и ме е страх да не го почупя зимата, както четох че ставало често с ME-тата дето им се пукали тръбите. Големите студове наближават... Все още имам време да сложа нагревател на дъното. Все пак климатикът се води, че е до -5.
Съвети?
Виж го как ще се държи и тогава решавай. Нищо няма да му стане, просто му хвърляй по едно око. Винаги можеш да му сложиш нагревател.
Махнах яБлагодаря.
Утре ще измисля и къде да се оттича водата да не се утрепа някой зимата.
Сравнявах това MHI с Sharp 12LSR, за външните тела говоря. Според документацията Шарпа е по-шумен само с 2 децибела, обаче Шарпът мърка, а мицубишито е супер шумно! Не говоря за шумове от фреон и тн. Възможно ли е гумите на компресора да са си изгубили свойствата във времето и по-силни вибрации да се предават по тялото. Четох, че VelevKlima беше споменал нещо подобно за някъв' климатик? Ще направя клипче тия дни да го чуете как работи. Никой не се е оплаквал, а и на мен не ми пречи засега, просто ми е интересно защо такава разлика има - огромна! Едва ли толкова много се усеща разлика от 2 децибела.
Ето един доста шумен климатик да не се оплаквате от вашите
http://imageshack.us/clip/my-videos/810/y8t.mp4/
Сега в момента на +8 така работи. На по-студено е по-шумничък. Ще кача клипче по-натам. Според вас нормално ли е? Някакви уплътнения или шумоизолации да се сложат има ли как?
Вътрешното е ок иначе. Понякога чувам шум от фреон, но това не ме дразни. Компресорът е шумен явно. Като работи само вентилатора нищо не се чува почти.
Ама и хубаво си го сложил на тераската, като излезеш, да ти напомня за присъствието си![]()
Дали не шуми още повече, понеже е заобграден от стени ? Може би ако беше на фасадата, нямаше да се усеща толкова много. Иначе и аз се каня да снимам една девятка DAEWOO, е просто като я чуеш, ще си отдъхнеш - когато съм под нея, колите по шосето не се чуват от тътена, само че мястото на видеото ще е в зоокъта на климите
Абе-е... Калчеф, дали остана боклук, който не си купил?
П.С. Ама те естетически ти били тщенията. Сори "снимам" съм го прочел, като "взимам".
kalcheff, чак така не е при мен, де... Не ми пречи толкова много шумът, просто искам да намеря причината - тоест дали така си работи машината по принцип или е в следствие на старост и износване на някакви материали вътре. Никой не си спомня как е работила машината преди, обаче, и дали винаги така си е била. Баща ми си я купувал навремето да се охлажда с нея (тогава парното явно не е било скъпо) и за отопление почти не е използвана. Майка ми също не помни да е било шумно някога, мен това ме озадачава, макар че на охлаждане не е толкова шумен, може би затова.
"ееее махни го на 5 6 метра и ще се оправи.
много е къс и се предават вибрации и какво ли не по тръбите вътре.
минимум 3 метра трябва да е всеки монтаж.
утре ако искаш мога да ти пусна снимки на моя от двете страни на 1 стена са ама навъртяха тръбата зад външното. 3 метра имах чувството че едвам стигна тръбата.
но и климата ти си е шумничка. 40 дб вътре 50 вън - новите са по 20 вътрешните - смятай на всеки 3 децибела шума се усилва двойно. пъти пъти е по шумно по книга.
така че споко нормално е да бръмчи."
estqwerty, с удължаване на тръбите ще се подобри комфортът вътре в помещението само нали? Няма да окаже влияние на шума от компресора (освен, ако не се монтира климата по-далече де...)? Можеш ли да качиш снимка да видя как са ти навили тръбите на твоя?
Благодаря!
А, сакън, стига толкоз. Вече оставям и за другите да се набълбукат, а пък мераклии многооо. Гледам тези дни от младши-то пак са се развилнели и в дъжда монтират клими на поразия.Първоначално публикувано от Kasap
Първо-тва чудо е на р22 и е по-убаво от пикливите конвенционалки на 407(които са същите,ама наблъскани с компот от глупости) и 410.Второ и много просто е да туриш една шуба и шапка(за да не ти отнесе перчема) и след кат си му задал мах градуси,оди на терасата и гледай спира ли вентилатора,а компресора да продължава работа;ся като е топло трябва му по-малко време,за да спре вентилатора-да вдигне налягане.Трето конвенционалките не са кой знае колко по-големи лами от инверторните,я си виж лапачката на инверторния кога се развърти на мах.
johny01, защо r22 машините да са по-добри?Първоначално публикувано от johny01
Здравейте,
Имам абсолютно същия проблем с MHI-то в момента:
http://www.tehcomservis.com/forum/to...um=2&topic=719
Вчера нещо взе да трупа доста лед по питата - около 60-70% от нея беше лед и дебел слой скреж. Чаках, чаках - нищо. Тая сутрин все още си седеше с леда. Вижте темата по-горе. Същото става и при мен - мига RUN няколко пъти обаче не дефроства, а почва пак топло да си духа. Поддържа си температура иначе - топли, работи си. Обаче най-вероятно има някакъв проблем. Преди доста често дефростваше и позволяваше съвсем малко скреж да му полепне - сега има лед направо. Пуснах го на студено за 5 минутки тая сутрин да сваля леда.
Имате ли идея при Хеви-то дали е същото като при Мидеата? Нещо елементарно ли е, колко пари грубо ще струва ремонтът, колко време ще отнеме?
Благодаря
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325238360[/time]_________________________________________________
update:
пробвах и от контакта да го изключа/рисетна за всеки случай.
пробвах и да вдигна градусите и вентилатора на high за 10 минути и после да ги намаля - пак не почна да дефроства