Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 52

Няколко въпроса за Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    варна

Re:Няколко въпроса за Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA

Преди няколко дни в един магазин и попитах за ge35va , и ме попитаха защо съм се насочил точно към него и че при тази серия дефектирал (четирипътен винтил) или нещо от рода, и че гаранцията не го поемала .Някой чувал ли е за този проблем при GE..VA серията . И как така гаранцията няма да го поема и какво по принцип поема и не поема гаранцията при един климатик?

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Явно са имали нещо друго за продаване.Не съм чул оплаквания от четирипътния вентил, въпреки, че много хора във форума са с ГЕ серията.И за гаранционния сервиз май нещо са послъгали.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Подкрепям edi1

5. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    варна

До колко ампера вдига при стартиране климатика (GE35VA) на него пише 4,6А(но тва макс-а ли е?). И до колко KW. може да стига

6. Тук е от
    Oct 2009

Ако не е подгрят бавно вдига до 8А за около 10-15мин., като в началото задържа на1,5- 2А 7-8мин. и ако разликата м/у зад. темп. и тази в стаята е много голяма тогава ги вдига 8-8.3A за няколко мин и след това намаля на 6-7А докато достигне заданието на дистанционното.. Ако разликата в заданието е 2-3гр. си седи на 2-3А и не дига повече. Направен е така, че да не го чуваш да работи и са успели. Обаче ако си нервен и искаш да го исфорсираш като балканче на баир, да му видиш максимума-трудна работа.Седи си на 2-4А и имаш чувството че не се управлява. При 8А външното тяло едвам се чува а под 4-5А трябва да го пипнеш за да се убедиш, че работи. Това са измервания при външна темп.-5-7гр. При -15 пак вдига до 7-8А и обороти около 5500-6500 и пак е тих. Лошото че единствената екстра му е дистанционното управление. Ама за парите си е добре.

7. Тук е от
    Dec 2009

Ще се справи ли тази машинка Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA в следното помещение?

гр. Пловдив, тухлен апартамент на 4-ти етаж от 8, ПВЦ дограма, к-стъкло, без изолация. Помещението е 25 кв.м. общо помещение - интегриран хол с кухня. Прозорците са около 7 кв.м., няма врата за тераса. Едната стена е външна. Комшиите се отолпяват. Ще се ползва за основно отопление. Изложението е североизточно. Желана температура 22-23 градуса.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте,момчета!
    Искам съвет:за стая 17кв. източно изложение с изолация и нова дограма дали това Mitsubishi MSZ-GE35VA ще добре или и MSZ-GE25VA ще ми свърши работа (стаята е в къща,не се отоплява отгоре и отдолу;намира се в Пловдив)

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

vilis ,не става ясно тази стая с какво, и до колко градуса си я отоплявал,и без отопление до колко пада температурата.
    Но MSZ-GE25VA е с едноредов външен топлообменник,а 35цата е с двоен и 3кг. по тежко външно,и със по мощен компресор е 650w.срещу 550w. на 25цата.
    Та според нуждите...

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Щом е в къща взимай 35-цата.

12. tll
    tll е офлайн

Тук е от
    Sep 2012

Здравйте, насочиха ме към този модел MSZ/MUZ GE35 VA (1599лв.) за помещение 27 кв.м. на 2.6 м височина /хол с кухня/ , прозорците ми са 7.7 кв.м. общо /пвц дограма/ с външна и вътрешна изолация, първи етаж над магазинно помещение. севро-западно изложение или PKVP серия на Тошиба /дайсекай 5/(2400лв.), мицубишито добър вариант ли е? Благодаря.
    става въпрос за Стара Загора

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тошибата е в пъти по добрия вариант... Но може да погледнеш и Panasonic CS-E12NKEW-3~CU-E12NKE-3. Отново по добро от мицуто...

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Отговор: Няколко въпроса за Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA

Здравейте, предложиха ми като изгоден вариант това Мицубиши - Климатици MITSUBISHI ELECTRIC ; MSZ/MUZ-GE35VA; Инвертори. До сега на това място е работела 12-тица на Panasonic (не зная модела, около 5 годишен), като информацията ми е, че не се е справяла много добре в най-студените дни. Бихте ли ме посъветвали дали да се хвърля на това Митсу или има и малко по-изгодни неща? Може парите да са малко повече. Предпочитам с йонизираща функция.
    Aleksandars, споменаваш някакъв Тошо. Би ли дал линк? Благодаря.

16. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте,
    За да не отварям нова тема бих искал да питам тук.
    Двоумя се между MSZ-GЕ35VA и Fujitsu ASYG 12LE. Тъй като разликата в цената е близо 220лв се опитвам да разбера дали наистина Mitsubishi си струва повече от Fujitsu.

Най общо ще ги обобщя така:
    Mitsubishi:
    + външното тяло е по-тежко и вероятно по-качествено
    + нивото на шум е доста ниско (19dB), което за мен е сериозен плюс
    + COP-a e доста добър = 4.19
    - външното тяло е доста по широко и ще заема повече място на терасата ми (знам, че няма пълно щастие)
    - доста висока стойност за минимална отдавана отоплителна мощност = 1.6kW
    - цената е по-висока

Fujitsu:
    + цената
    - доста мнение че сглобката е прекалено китайска
    - сравнително шумен спрямо Mitsubishi, а и чувам отзиви за тракане на външното тяло при -15C

Може би съм пропуснал някои от + и - но това си спомням в момента. Най вече ме притеснява това на Mitsubishi че минималната отдавана мощност е 1.6kW. Ако смятам правилно това означава че при затоплена стая с постигната желана температура минималната отдавана мощност ще е 1.6kW. Това съответно като се калкулира по зададения COP ще означава че 1600W/4.19=381W. Това ще е минималната консумирана мощност при отопление което според мен не е малко! Поправете ме ако греша в сметките или в разбирането на този параметър. В същия момент по тази логика Fujitsu (а и много други подобни климатици) ще харчи 900W/4.04=222W. Почти двойно по добра ефективност при поддържане на температурата в стаята. Знам че може би издребнявам но все пак е възможно при ефективно използване на климатика това да повлияе доста сериозно на месечната сметка за отопление.

Утре трябва да реша кой от двата така че чакам отзиви.

Благодаря предварително.

17. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Ако можех да върна времето,бих избрал MSZ-GЕ35VA!

18. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от alligator Виж публикацията
    Здравейте,
    За да не отварям нова тема бих искал да питам тук.
    Двоумя се между MSZ-GЕ35VA и Fujitsu ASYG 12LE. Тъй като разликата в цената е близо 220лв се опитвам да разбера дали наистина Mitsubishi си струва повече от Fujitsu.

Най общо ще ги обобщя така:
    Mitsubishi:
    + външното тяло е по-тежко и вероятно по-качествено
    + нивото на шум е доста ниско (19dB), което за мен е сериозен плюс
    + COP-a e доста добър = 4.19
    - външното тяло е доста по широко и ще заема повече място на терасата ми (знам, че няма пълно щастие)
    - доста висока стойност за минимална отдавана отоплителна мощност = 1.6kW
    - цената е по-висока

Fujitsu:
    + цената
    - доста мнение че сглобката е прекалено китайска
    - сравнително шумен спрямо Mitsubishi, а и чувам отзиви за тракане на външното тяло при -15C

Може би съм пропуснал някои от + и - но това си спомням в момента. Най вече ме притеснява това на Mitsubishi че минималната отдавана мощност е 1.6kW. Ако смятам правилно това означава че при затоплена стая с постигната желана температура минималната отдавана мощност ще е 1.6kW. Това съответно като се калкулира по зададения COP ще означава че 1600W/4.19=381W. Това ще е минималната консумирана мощност при отопление което според мен не е малко! Поправете ме ако греша в сметките или в разбирането на този параметър. В същия момент по тази логика Fujitsu (а и много други подобни климатици) ще харчи 900W/4.04=222W. Почти двойно по добра ефективност при поддържане на температурата в стаята. Знам че може би издребнявам но все пак е възможно при ефективно използване на климатика това да повлияе доста сериозно на месечната сметка за отопление.

Утре трябва да реша кой от двата така че чакам отзиви.

Благодаря предварително.
    Aligatore,при тази ситуация която си описал, митсубишито ще работи за 60 минути- да речем 3 или 4 интервала по 5 ,6 минути- ON , а през другото време е OFF. Фуджицуто ще работи 60 мин непрекъснато.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нагревател на външното тяло на Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA-има ли смисъл
    От injenercheto във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 17-12-13, 21:32
  2. Няколко въпроса относно работата на Mitsubishi MSZ-GE35VA
    От Vesi.j. във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 40
    Последно: 08-04-13, 11:33
  3. Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA-проблем или не
    Отговори: 3
    Последно: 29-12-12, 17:21
  4. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 35ZJP-S ili Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA
    Отговори: 3
    Последно: 19-12-12, 21:02
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJP-S STANDARD SERIES или MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA/MUZ-GE35VA
    От Grifon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 7
    Последно: 14-11-12, 16:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе