За съжаление все по-често констатирам, че във форума пишат и задават въпроси хора които дори нямат култура за провеждане на най-елементарна дискусия...
Нямат както самоуважение, така и уважение на другите участници във форума...
ПО ТЕМАТА
kuky :
1.-на относителен въпрос следва относителен отговор.До тук justify е отговорил относително на част от въпросите
2. geozap -говоря за всички монтажници от всички фирми в България които монтират и/или продават климатици.Монтажници на МЕ са само тези на вносителя, останалите продават и монторат всякакви марки климатици.Някои от тях имам чувство че са не/полу-грамотни...
3. МЕ ще се справи до 24 градуса, максимум до 25 градуса при всякакви външни условия.Разхода ще му е от 10 лева до 50 лева в зависимост от външната температура.Поради липса на данни за Асеновград соча най-близкото населено място за което има данни= Пловдив .
4.На теб винаги ли с ченгел трябва да ти вадят думите от устата ??? Написал съм всичко необходимо, а ти с две думи и ме отрязваш за климатик. Сложи си печка.......е супер си. Не знам защо изобщо ми оспамваш темата и как така си админ. Кажи ми - сложи по-голям, по-мощен или направи еди какво си за да има ефективност, но да ми кажеш ти не си за климатик и да не се обосновеш - извини ме, но при цялото ми уважение към структурата на екипа ви в този форум - няма да го напиша ...... ти сам се сещаш за какво говоря предполагам.
Всъщност има един климатик който отговаря на 100% от твоите изисквания и би изпълнил на 100% поставената задача за парите които си приготвил и би консумирал между 30 до 70 лева( в най-лошия случай при най-ниските външни температури).
Аз съм един от малкото във форума които обичат 25-26 градуса( и назад във времето се вижда че отнесох доста шеги/бъзици, без да съм си позволил квалификации или обиди към никой-предпочитам конструктивния аргументиран подход), но също така считам, че всеки един отговор в този форум следва да бъде заслужен най-малкото със взаимно уважение на участниците в дискусията.Тъй като считам отношението ти за незаслужено, то и отговора макар и вярен би бил незаслужен.Докато отговарях прочетох междувременно написаното от теб, взех решение и изтрих последната част.Ето защо отговор от мен няма да получиш.
П.П. В случаите когато някой търсещ отговори няма уважение има само един начин за такова- след преварително заплащане за съвета, тогава в очакване на отговорите те гледа в очите...