Като гледам параметрите, направо ми идва да побегна...
Като гледам параметрите, направо ми идва да побегна...
Лошо! Те май ще следват тенденцията на Fujitsu:rolleyes: Ама дали е наследник на GЕ серията, както твърдят Climacom? Щото FH, макар и малко има напредък от FD.
Този пост е редактиран от pilot; 05-01-13 в 21:37.
Значи остават читави премиум моделите,където все още се влага качество,за сметка на долу ширпотребата,от които се реже,за да се получи 12ка /MUZ-SF35VE/с 31кг. агрегат с 650w. компресор...като повечето марки, са заложили тази стратегия.
М, да, на зле вървят нещата в по-ниския клас.
Баша ми стана горд собсвеник на Mitsubishi FH25 VEHZ имаме го от ноември и си топли. Никакви забележки за сега, като мине една година ще направим сметката за тока
А, че кога го внесоха, май старта беше някъде за февруари, доколкото помня.Да ти е честита машината.
Честито и безаварийно ползване!
Колко пари брои за това животно?
Една такава машина за 16кв.м. кви пари идва?
Като гледам и сравнявам из Европата, над 2000 лв ще е.25-ицата е съвсем достатъчна, че и отгоре.VTT теста му е разкошен.
Купи го от Швеция към 3000 лв. излиза и отделно се е бръкнал още за монтаж в чужбина има 5 години гаранция. Ние топлим към 100-на квадрата с него. Жилище на 3 етажа. Монтиран е между мазата и 1-ви етаж и е направен да духа половината нагоре и половината надолу. На 3-тия етаж вратите са затворени на стаите и се топли само коридора. Топло е доволни сме. Чакаме да мине година да видим и резултатите с тока как ще са.
Този пост е редактиран от Mega; 11-01-13 в 15:50.
Бушмен, е ти разцепи мрака, майна с тези 100кв. и 25-ца.
Те там си имат навик да слагат такъв тип машини в големи помещения.Като им прочетох форума за първи път, направо паднах и не повярвах на очите си.Интересното е, че монтажниците там няман нищо против за ги слагат в такива помещения и с гаранциите нямат проблеми.Освен това си гледат максималното отдаване, не се чудят като нас що е то номинал и има ли почва у нас.
Мога да ви кажа ...дават го да топли 25m² - 160m². Имаме затворени помещения и затова не знам колко точно квадрата топлим, но е топло факт.Мога да кажа, че е толкова тих, ако не знам че е включен не бих разбрал по шума това е едно от най-добрите му предимства. Питах баща ми защо не взе 35-цата, но той гледаше номиналната мощност и и каза че 3.2 киловата са достатъчни 35-цата е 4 разликата не е голяма. За скапването искам да кажа....дано да е през 5-те години гаранция
На хората от форума бих препоръчал цена/качество FD25 zubadan за 2150 лв, не е ясно дали си заслужава разликата в цената за FH. Това което му липсва според мен е, контрол на влажността в стаята като опция и аспирация или генератор на кислород). Ако ги имаше и тези екстри щеше да е най-великия климатик! Бях гледал и японските модели, но не зная как стоят нещата с тока точно и дали някой щеше да ми го внесе. Японските са по яки (MSZ-HXV252-2012 модел, новия 2013 MSZ-ZD253), но при нас внасят стари модели или ако е от новите цената е безумно по-скъпа и не си заслужава. Иначе тошиба с добра алтернатива, който не гледа шума. Гледам че се продава тука MSZ-ZW280, който за 3 бона има и тези екстри
Този пост е редактиран от bushmena; 11-01-13 в 17:28.