P1010165.jpgP1010167.jpgP1010168.jpg Ето и обещаните сними. Баща ми го е настроил на 22 градуса.
P1010165.jpgP1010167.jpgP1010168.jpg Ето и обещаните сними. Баща ми го е настроил на 22 градуса.
Това в коя държава е(ако не е тайна/неудобно)?
А те скандинавците изглежда наистина си имат тяхни разбирания за "топло" ...
Преди време гледах сравнителна таблица на средна дебелина на изолации.Бяха дадени някъде 10 или 12 държани.Челото водят Швеция и Финландия с дебелина над 150 мм, но не мога да се сетя в коя държава от двете беше 150 и в коя 200.
Топлото си е топло без значение къде се намира човек.Това е в норвегия. Незнам колко е изолацията, но хората там си имат стандарти,които се спазват и така се предпазват от неприятни случки. А ние българите сме на 180 градуса, от всичко разбираме, всичко можем и затова на 100 квадрата слагаме по 3 климатикаАз от строителство и от изолация не разбирам.
Аз пък съм озадачен от мястото на вътрешното тяло.Накъде духа и как става топлообмена, незнам.Ние тук си обсъждаме да не е над........., срещу него да няма..........., спазваме всякакви изисквания и пак триста проблема.Иначе климатика си е класа , само като му видиш клапите колко са "самостоятелно мислещи". Ами да си пожелаем и ние да можем да му се порадваме на адекватна цена.
При ХАРА клапите могат да се движат в различна посока.На снимката се вижда, че едната е нагоре, а другата надолу.
При он/оф работа, голяма въртележка ще пада:rolleyes: Иначе с това позициониране на клапите, разпределението на въздушната струя е по-прецизно.
От днес вече FH серията е и в България.
Все още дилърите на Мицубиши нямат инфо в сайтовете си, но скоро и това ще е.
Утре ще мина да видя и цената.
Дам, FH вече е на пазара.
И HiComm пуснаха няколко думи за модела:
Новите модели на Mitsubishi Electric в HiComm | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems
Този пост е редактиран от Нино; 24-01-13 в 18:01.
Някой знае ли вече цените, че не ми остава време да обикалям по магазините, а никой не си е ъпдейтнал още страниците на магазините.
Странно. От вносителя на Мицубиши ми написаха мейл, че FH е вече на българския пазар, да отида в техни дистрибутори и да питам. То хубаво, ама в техния магазин не знаят нищо за климатика кога ще го има в БГ, а на запитването обратно по мейла никой не ми отговаря вече повече от 8 дни. Е как да дадеш 5-6 000 лв за климатици на такива "търговци" ?
Много им здраве, има и други марки.
Ейго.....наMSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ | MSZ-FH Mitsubishi Electric Климатици | Онлайн магазин Дарик Клима
Но за цена трябва да се пита.
Дадоха ми цена за 25-цата 2100, за 35-цата 2500 или 2600 беше. Без монтажа.