Абе панасоника къде го вреш постоянно при класните машини не знамс тоя 700 вата компресор и мършави топлообменници да не говорим за дефростите под -10 ..
Абе панасоника къде го вреш постоянно при класните машини не знамс тоя 700 вата компресор и мършави топлообменници да не говорим за дефростите под -10 ..
Исках да разбера до колко максимално развърта, защото числата в евровент ми се видяха меко казано странни за дайсекай. Тошиба нямам, не мисля и да имам, затова попитах някой който има да каже за да сравним максимумите на FH и Дайсекай.
Благодаря, колега, ще си взема бележка. Ама аз утре ще съм пак трезвен, но те ще си останат говеда! При желание, можеш да погледнеш графиките в сервизното и да ги сравниш с "инджинернуту". Меко казано, БОЗА! Не само copy/paste, но и доста други неща не могат / не ескат да правят. Но това е в друга тема.
![]()
Във всяко отделно помещение максимала на практика ще е различен и после ще се чудите, защо при един е едно, при друг друго.
Режима хай пауър не се съобразява със зададените градуси докато не ги надхвърли с 2-3 ,така че не виждам логика да зависи от помещението ..
milanov наистина е гадно да дадеш не малко пари и да останеш разочарован.Дано му вземеш добри пари.
-10° външна, 23° вътрешна, влажност... е тук може да е много различна, но едва ли един ще е на 2000 друг на 1500W.
Влажност ? Тука си говорим за максимална електрическа мощност на компресора а не за топлоотдаване в тоя момент ..
И при ХАЙ ПАУЪР има температурен контрол.При III серия зададената температура се увеличава с 2 градуса например.При различни помещения пак ще има разлики в мощността.
Затова задаваш 30° ,едва ли ще ги достигне преди да се развърти до макс.Така съм установил примерно ,че Хитачито далеч надхвърля максималната си мощност по каталог и се развърта до 2200 вата ,35цата удря 2400.
Този пост е редактиран от avenger; 13-01-17 в 10:29.
И дайсейкай-6 10-ка при положителни външни ( над+5 ....+8 ) се развърта до 2380W, при -10 до 1500W.
Външна/вътрешна/влажност влияят на топлообмена и от там на хладилният цикъл. Може би косвено и на максималното развъртане. Предположение. Знаещите да внесат яснота.![]()