Е това е развъртане при -12.
Е това е развъртане при -12.
Интересното е, че и уж много куцият 32GE-VA при -11 на същият тест на при външна -11 се развъртя до 1725 вата, а температурата на втора степен вентилатор също достигна 52 градуса. Амперите не можах да ги засека до колко е качил. Излиза, че и GE серията си има достатъчно мощ.
Няма нищо чудно, FH е поректиран да топли в студ и в големи помещения, независимо дали е VE или VENZ.
Толкова си го дават VEHZ ,1700 w( 150 ти е нагревателя )
На 25-та FH-VENZ съм му изключил външният нагревател от буксата и грам не съжалявам за това. През този период изобщо няма натрупан лед никъде по дъното на машината. При изключен нагревател вчера се развъртя до 1925 Вата.
Другият ми климатик е 35GE, който при -11 градуса изобщо не се дава на 25FH-VENZ. Аз останах учуден как при -11 градуса достигна температура на изходящият въздух 52 градуса, а машинтата консумираше 1725 вата електроенергия.
Пробвах същото "развъртане" с fh35, резултатите са почти идентични.
Този пост е редактиран от avenger; 13-01-17 в 10:25.
Писах в темата относно настройките на FH, но явно там или не се чете или хората, които са на ясно с нещата.., не са прочели или коментирали...
Видях, че тази се "разгорещи" и реших да покажа и питам ...
След дълги размисли и страсти, като доста хора, дилемата между Daikin FTXS 35, Panasonic 12QKEW май беше, последва некст левел - Toshiba Daisekai 8 и Mitsubishi FH35...
Убедиха ме, че Мицубишито ще "отвее" Дайкина .. Паналайката, която ми беше на сърце пък имала яко дефрости ...
Та стигнахме до Дайсекай и Мицубишииии ...
След доста разгорещената тема в Тошиба, относоно успиването му и дългото мълчание в темата за тоя Мицукошник, някак си реших да не рискувам с него, а той ми беше НА СЪРЦЕ дълго време ...
Монтирах FH35 в е това
Пловдив
Етажа е 4-ти
Ляво 24см. бетон, 20см. стиропор и стена на съседна кооперация..
Изолация 3см. фибран + въздушната възглавница заради кривините на строителите ...
3-камерна дограма Еуростар някъв..
Разпределението е мое дело, като идеята е да се топли с един климатик и проветрява лесно...
Червените врати не се отварят, с изключение на тази на кухнята, когато се готви и вечеря или имам гости ... или си я отваря котката, когато пощурее(научил съм е : ) )
Към банята пак е отворена, защото пак котката... пие вода там : ) ...
Дори при тези ниски температури съм повече от доволен от рабата му - РАБОТИ САМО ТОЙ ...
В хола при зададени 23 и 3-та степен на вентилатора, правеше 25, а задам ли 27 и 4-та степен - СТАВА СТРАШНО - 28 ..
На повече не съм си и помислял !!!
Който иска да вярва ....
Щерката(7год.) и жената ходят боси и по къс ръкав ... Да се не надяваш..
На термометъра в спалнята показва 19-20, а сега в тея студове 17-18 - идеално за спане за мен !
Че бил шумен..,чувал се фреона, когато дефроства .., мисля си, че това вече са глезотии и изтънчен вкус ...
Дебит и тишина не са взаимно свързани, но всеки си има право вкус и изисквания, след като си плащааааа....
Както пишеше из темата, може би някой да е имал реплика(едва ли де, ама като гледам моя ...)
Единствения минус за мен лично на този климатик е, че трябваше да има още една степен между 3 и 4 ...
Нищо друго не ме тормози или разваля мозъчния дискомфорт, освен това, дали не трябваше да си сложа Дайсекая, защото той ми беше фаворит...
Въпрос към по-запознатите - има ли връзка между зададените градуси и скоростта на вентилатора, тъй като единственото, което не доумявам или не разбирам е - при зададени 23 и 3-та степен на вентилатора, прави 25, но задам ли 24,25,26,27,28 и също на 3-та степен, прави 22,5 - 23,5 !?!?
Задам ли 4-та степен обаче, надминава зададените с 2 градуса !!!
При зададени 27 стига до 28 ...
Повече не смея, че ще трябва да отварям прозорците .... : )
Имам почти ежедневно наблюдение върху 2 Паналайки, 2 Хаера, няколко Мидеи, 3 Дайкина и 2 Дженерала и такова не съм срещал !?!?!?
Добре си се ориентирал. Май излиза, че FH се развърта при -10 повече от Дайсейкаите.
При -10° дайсекаите до колко развъртат? Щото гледам в Евровент и ми се вижда странно при -10 даже слабите панасоници да надминават дайсекай 8 по капацитет.
А Мицубиши FH25 отвява всяка 12-ка на панасоник по топлене и ефективност. Да не говорим за FH35.
И според engineering databook-a на Тошиба е така....Е това до сега никой ли не го е видял....странна работа.
Само че на практика, няма нито един сигнал за нетоплещ, изнемогнал,замръзнал Дайсекай от никоя точка на България. С Панасониците положението не е точно така. Изводите предлагам всеки сам да си направи!
Лично мое мнение е, че Мицубиши топли малко по-добре от Дайсейкай. Топлината на изходящата струя е по-топла при приблизително една и съща консумация на ел.енергия и еднаква мощност. За мен недостатък на Мицубиши е сравнително високия минимум и при преходните сезони изпада в режими он-офф, за разлика от Дайсейкай. Това се усеща в добре изолирано помещение.
Джак нали знаеш че само Тошиба дават данни по номинал,при другите е на мах.Не съм пристрастен въпреки че имам Тошиба ,изказвал съм мнението си относно Дайсейкая.
Много странна работа! И аз не знам как е при -10, ама мога да ви дам жокер за -13... Ограничил съм му мощността на осмицата, за да не подпали мебелите. И панасоници имам, и мицубиши имам, и разни други имам. Никой не може да топли повече от дайсейкай 8. А когато завали снега при -11, познайте какво се случва с останалото шкарто и дефростите? И що ги пишете тия глупости, като го нямате модела и не го познавате? Заглавието на темата не виждате, но коментирате някакви писания на чужди езици, които пък въобще не разбирате. Колко пъти ви писах, че engineering databook-a на Тошиба е объркан и информацията е грешна? Говедата са ползвали copy/paste и са сътворили една вкисната боза. Има си сервизно, както и лични тестове на машините. Не се напъвайте излишно с тъпи коментари.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 12-01-17 в 00:55.
Какъв номинал? Аз питам до колко максимално се развърта дайсекай 8 при -10?
Щото гледам в Евровент са им дали доста скромни оценки:
RAS-13G2KVP-E при -7 ° го дават с капацитет 3,18 киловата при консумация 1,03
E12QKE при -10° го дават с капацитет 3,2 киловата при консумация 1,24
А FH25 ги отвява и двата.