Първоначално публикувано от
ivanov_km
Знам, че е писано много за прословутият нагревател, самият нагревател си има букса, която е много достъпна за изключване (прекъсване), с което нагревателя на практика се изключва постоянно. Да се сложи ключе не е добра опция понеже климатика е гаранционен и такава интервенция е явна предпоставка за отказване на гаранция при необходимост. Този нагревател единствено помага изтичащата се вода при дефростта да не се залежда в тавата на климата, а да изтича на вън от него. Ако климатика е поставен на земна стойка и стават преспи около него ще чакаш този нагревател да те спаси. Всички тези идей за ключета, прекъсвания са породени от недомислената работа на този нагревател. Нищо не е пречило да има и др. вариант на работа, който с джъмпер да се променя. На мен климата ми е на фасада, без каквито и да е навеси над него. Ако сложа ключе няма как да го вкарм вътре в стаята, а на вън под дъжда и влагата ще укаси и не знам каква беля може да ми направи. Единствената опция, която имам е да го изключа от буксата но се лишавам от една екстра, за която съм заплатил. Да екстрата може и да ми потрябва един път в годината, но може и да не ми потрябва. Определено не е опция при -1 градуса без заледявания по тавата, нагреватела за 24 часа да гори 3 киловата, а самата клима да гори 6 за това време за отопление на стаята, къде ми отива ефективността и икономичността от тази машина?