Ти само виж тошиба какво направиха с новия си врф те направо публикуват данните при 50% натоварване...
Ти само виж тошиба какво направиха с новия си врф те направо публикуват данните при 50% натоварване...
трябва да се зарибява населението и да се продават кашоните...
Ако копа е 3 на минимум, мерси за флагмана. Не стига, че щи ми духа хладно на отопление, ами и ще плащам за това удоволствие.
в Гърция цената му почва от 815 евро разликата с тук не е малка
К'во стана с тоа флагман? Ут'епа ли Daiseikai-я или още му се назлъндисва?
Резултати от тестовата машина зиме/лете/, субективни впечатления от работата й?
Зимните резултати ги бях публикувал напролет и бяха повече от перфектни ... например при средна температура ~ -18 градуса на вън вътре температурата не мръдна с повече от половин градус (24+-0.5) а дефростите бяха средно през около 4 - 5 часа при около - 20 и през около 3 часа при -12, средната измерена консумация за 24 часа период беше около 750W (имам предвид че за 24 часа средното показание на ватметъра е 750 а не че изконсумирал 750W за 24 часа) като пиковата стигаше до 1.4 kW ... мога кача файла с базата данни ако някой проявява нездрав интерес към статистиката като мен...
Колкото до лятото нямам преки наблюдения ама и не съм чул някой да се оплаква...
Благодаря, cooler! А тези 17dBa истина ли са или са блеснá за шаровци? И доколко е ефективен климатикът при тях?
Като на advanced-потребител нездравата статистика и кардиограмите са ми много интересни, но мисля че ще заинтригувате по-широк кръг потенциални клиенти ако дадете една по-обобщена информация. Като например средната консумация по сезони, общата за годината, както и всичко това пресметнато в левчета. Смятам, че ще е доста меродавна, понеже изминалата зима беше много студена и снежна, а лятото - продължително горещо и с рекордни жеги. Та се получава нещо като "програма максимум" за този климатик (както и за всеки друг, който са се сетили да го изследват).
Тоя флагман много скъп бе! 2100 лв за 12 -ка. Не мога да разбера какъв човек ще си купи ЛЖ при положение, че може да си купи за тези пари, та и по-мало, Тошиба дайсейай 10, Фуджицу, МЕ и пр.
С тая тежка цена най-много да потъне.
Този пост е редактиран от nako-bako; 18-11-12 в 14:21.
Здравейте, най-любимия ми въпрос е някой като ме пита "що си взе това а не онова..."
имам LG H 12MW от няколко месеца и се справя както в най-голямата жега +42 така и при -15
Апартамент 100m3 (мансарда), никой не се отоплява околко мен (никой още не се е нанесъл),
максимална временна консумация охлаждане - 1200W, минимална 150W, средна 370W - за 1 месец при външна температура от 30 до 42 °C
Сметка за ток - 38лв.
максимална временна консумация отопление - 1600W, минимална 210W, средна 450W - за 1 месец постоянно пуснат на 23 °C., външна температура от -15 до 5 °C
Сметка за ток - 43лв.
Като съотношение цена/качество в момента мисля че няма по-добро. Да не говорим за дизайн. Сигурно напоследък само LG мислят за това...
12122012296.jpg
Как пък да не е истина това. Помещение равняващо се на стандартни 40 m2, да се топли от тази посредствена 12-ка при сметка 43 лв.
Направо удряш в земята изхвърлянията на другите търговци.
При тези показатели явно имаш пасивна мансарда, удряща всички проекти на водещите в света, в земята, привнасяш енергия само от около 3-4 вата на кубик на отопление на час.Дай малко данни за конструкцията.
Този пост е редактиран от edi1; 12-12-12 в 13:15.
Апартамента е ново строителство с изложение север-запад-изток и е на калкан. Калкана е север и е единствената външна стена. Всичко останало е вътрешна. Червена тухла 4-ка. Таваните са кнауф и са скосени от което се намаля чуствително кубатурата. Апартамента е 2 стаи 50м2 2,50 е тавана кубатура съм е смятал ~105м3 без банята и тоалетната. Изолацията навсякъде на тавана е каменна вата, фибран и кнауф. Калкана е със стиропор 8 или 10см. Дограмата на таваните е Velux 4-сезона + слънцезащитно фолио Lummar + една 6 камерна на терасата с к-стъкло+слънцезащитно фолио Lummar. Пода навсякъде е ламинат с дебела подложка.
Подчертавам че сметката съм е писал само за климатика. Без други консуматори.
Средната консумация на климатика е около 300kw/h на месец на отопление.
А бре не знам за тази консумация, но на мен само включените в мрежата на "стенд бай" уреди ми консумират 7-12 лв месечно- телевизор LG 37-ca с антена и тя в контакта, готваркас печка Беко, микровълнова Аляска 37 литра обем на фурната, няколко разклонителя с диоди и контакти също с диоди.Лятото под 42 лв без климатици не съм паднал.
Иначе апартамента наистина е доста изолиран, но исктинската консумация ще се разбере когато вътре започне да живеят поне двама - 1 човек и една жена.Без жена консумацията е невярна.И аз когато бях сам съм имал 17 лв консумация без климатици за 1 месец лятото, а с климатици между 23 и 27 лв в зависимост от горещините лятото.
Така, че не прибързвайте с изводите.