Здравейте, и аз имам SF25, но при мен шума е по скоро свирещ, когато го включа и клапите са все още вдигнати преди да започне да духа топло. И аз се чудя дали да викам техниците. Ако разберете нещо, може да споделите. Ще съм ви благодарен.
Здравейте, и аз имам SF25, но при мен шума е по скоро свирещ, когато го включа и клапите са все още вдигнати преди да започне да духа топло. И аз се чудя дали да викам техниците. Ако разберете нещо, може да споделите. Ще съм ви благодарен.
Явно проблема ще се окаже доста масов. Тайландците са се изхитрили може би да сложат нискокачествени китайски части.Между другото онзи ден , приятел си монтира същата 9-ка MSZ-SF25VE, и му изтърва крана на външното тяло още при монтажа.Фреона го задържали само с предпазната капачка (добре че било на ниското налягане).Излагат се според мен японците.Миналия месец ми монтираха и daewoo(neo) 12-ка инвертор за 650лв с монтажа чисто нов (произведен в китай).И засега си работи безупречно и тихо.......
Е КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА ДАВАМЕ 2-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ за митсубиши тогава????????????????????????????????????
да бе и аз се чудя,защо си купувам сирене от 10 лв.,като има и от 2,50.........................
Велев той човека не е купувал САНГ , а daewoo/ НЕО и цената му е горе долу там http://pm-klimatici.com/pmgroupbg/NEO-ACS+EQC12LIH ма тва нема значение
- всеки сам определя за кво си дава парите , пък и цените на машините се определят от това което предлагат като екстри , надеждност и ред други факториПървоначално публикувано от roadster
Явно проблема ще се окаже доста масов. Тайландците са се изхитрили може би да сложат нискокачествени китайски части.Между другото онзи ден , приятел си монтира същата 9-ка MSZ-SF25VE, и му изтърва крана на външното тяло още при монтажа.Фреона го задържали само с предпазната капачка (добре че било на ниското налягане).Излагат се според мен японците.Миналия месец ми монтираха и daewoo(neo) 12-ка инвертор за 650лв с монтажа чисто нов (произведен в китай).И засега си работи безупречно и тихо.......
Е КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА ДАВАМЕ 2-ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ за митсубиши тогава????????????????????????????????????
Аиде аз съм посочил Санг ама е инвертрен и тои е написал Нео инвертирен а ти си посочил конвенционален. А който не си цени труда и парите плаща два пъти ама после си трае че се е прекарал с ниския клас клима.
Дай някаква насока относно критериите ти за нисък клас бръмчалник! Моите кенефи в къщи за мен са нисък клас, но в очите на другите може да изглеждат улртра фийешан.
П.П. Без никаква ирония или заяждане: Оправи си подпис, че така изписан английски си е някаква безсмислица
То ако не е объркано нещо, няма да е Велев. Преди на Beaver-a викаше мечок, ама ние го разбирахме.
Добре де! Тъкмо за това започнах темата.Струва ми се че разликите между класовете нещо се размиха.Ако приемем че MSZ-SF25VE е някъде в горния сегмент на средния клас.Тоест доста добро качество, защо от 5бр монтирани такива машини през последните няколко месеца 2бр показаха фабрични дефеткти.Това представено в проценти ще покаже печална картинка за качеството на Митсубиши Илектрик.
хм и какви са фабричните дефекти ? щото братовчед ми сложи такъв в 30 квадрата стая на къща и нещо вика не топлел от сега .. ама той е сербез щото има и локално парно ,ще го ползва докъм -10 ..
Прочети цялата тема.Описал съм ги подробно.Специално моя при всяка промяна в налягането на фреона ( а това се случва през 3,5....10 мин.)
от вътрешното тяло се чуват страховити свистящи фучащи звуци..........както съм описъл по-горе в постовете си
Аз съшо имам sf 25 ve в спалнята от Август 2013 г. На охлаждане няма никакъв проблем, на отопление също добре се справя, но този свирещ звук като се наема при отопление го има. Не е много силен, но дразни. Иначе климатика работи много плавно и дискретно, като цяло съм доволен. Някой по-компетентен да ни осветли що така се получава, ако може. Предварително благодарим !
- - - - - - - - - -
Аз съшо имам sf 25 ve в спалнята от Август 2013 г. На охлаждане няма никакъв проблем, на отопление също добре се справя, но този свирещ звук като се наема при отопление го има. Не е много силен, но дразни. Иначе климатика работи много плавно и дискретно, като цяло съм доволен. Някой по-компетентен да ни осветли що така се получава, ако може. Предварително благодарим !
Замислям се за покупката на модела в заглавието на темата. Възниква въпроса дали наистина се оказва несполучлив модел. Какви са наблюденията на хората от бранша?
В другата спалня имам 25GE (или нещо подобно беше) и съм много доволен. Но май вече не се предлага, като гледам.
ако ви успокоява и доста по скъпия FH правеше така вдигне ли консумацията на примерно 400-500 вата и почват едни периодични свистенета от фреон ,след няколко минути утихваше ..
Здравейте, виждам, че темата е стара, но сега ми сложиха същият климатик, като от темата и има същото поведение. Как се разреши проблема в крайна сметка? Дефект на някои бройки ли е или всички от този модел го правят. Много е дразнещо и притеснително, а сега го сложихме и не се спи в стаята от това свистене. Да търся ли правата си спед гаранцията? Незнам как да постъпя, а хораа коитого онтираа, казват, че може би си етакъв модела и не са сигурни,че е зареламация. Благодаря!