Миналогодишния или по-миналогодишния Панасоник RE12 (средния клас) също имаше хубав КОП при минимална мощност. За 150 вата консумация вадеше 900 вата топлинен ефект...
Миналогодишния или по-миналогодишния Панасоник RE12 (средния клас) също имаше хубав КОП при минимална мощност. За 150 вата консумация вадеше 900 вата топлинен ефект...
Седнах и сметнах температурните загуби на стаята . При 22 градуса в помещението и -20 външна температура , загубите от стаята са 260 вата . При вътрешна температура 22 и външна 0 градиса загубите са 150 вата . Каква машина да тарся като ми се ще да е комфортна , да има филтри за пречистване на въздуха и ако може да е с по голям коп . В момента точно над главата на детето има една мидеа ДЦ инвертор на максимална перка и детето не и обръща внимание . Така че на шум сме свикнали , но е желателно е машината да е по тиха . Аиде препоръчаите ми машина . стаята е 15 квадтра. детска стая е .
Този е подходящ https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ekai-12-a.html
Kolko po tochno da gi smetna. Polzvam soft. v koito vavejdam vsqka stena pootdelno i na sloeve . Mislq che smetkite mi sa verni . Kato baza za sravnrnie shte dam detskata staq pod nashata . Ima 5 sm. vanshna izolaciq i otdolo gi toplqt . Klimatika im e LG konvekcionalen i e dosta shumen. Do sega ne sam go za sichal da vkluchva poveche ot desetrina pati na denonoshtie i to max. a i zimata v plovdiv be topla de. A kato smetnish che moqta izolacuq e dvoina na tqhnata i te me toplqt otdolo , dogramata i staklopaketite sa klasi nad tqhnite a i da ne zabravqme i izolaciqta na tavana . E dali naistina s tri krushki nama da se toplq ? Aide malko po seriozno .
kurdamon не ти трябват и две крушки. Топлината от човешкото тяло, ще е предостатъчна да се топлите с жена си, при условие че лежите и не мърдате. Ако се размърдате може и да прегреете. Това че ползваш софтуер, не означава, че го ползваш коректно.untitled.JPG
има ли някои който желае да ми сметне температурните загуби в детската? Така и ще проверя софта. колко ми е верен .
изчислявам си загубите с тази програма . имате ли някакви отзиви от нея . или ми препоръчаите с какво да си изчисля загубите
kurdamon, Не ти върши работа този "софтоер".
Не видях описание на помещението, не че съм се скъсал да го търся.
Най добре се обърни към Александър, хем ще ти ги сметне, хем ще ти предложи нещо с подходящ минимум и екстри.
Детска стая - 15 м2
Външни стени - 3м и 5м
Вътрешни стени 3м и 5м (и двете вътрешни стени са към помещения с по восока температура или същата температура)
Прозорци - 4м2 с коефициент Топлоизолация /Uw/: 1.0 W/m2K
Височина 2,7м
Външна изолация : 10 см графитен стериопор .
Таванна изолация : 7 см каменна вата и 12мм гипсокартон .
Подова изолация : няма . съседите ме топлят доста добре отдолу. пода ми е топъл цяла зима .
Интересуват ме загуите или при 0 външна или -20 . Вътрешната темпертура е 22.
Александър предложи две машини още във вторият пост . Да си призная честно ЛГ ме е страх да си купя , а и отзиви не намирам за тях .
Този пост е редактиран от kurdamon; 05-05-14 в 20:13.