Да жалко.Имаше един съфорумец на когото бях дал алгоритъма на изчисление за жилищни помещения, при това доста добре.За съжаление не довърши програмата-калкулатор на Java...
Щеше да е доста полезна...
Да жалко.Имаше един съфорумец на когото бях дал алгоритъма на изчисление за жилищни помещения, при това доста добре.За съжаление не довърши програмата-калкулатор на Java...
Щеше да е доста полезна...
Точно за това ме е страх . В раздела за ЛГ няма данни за хипер инверторите им . намерих точно два отзива за модела MW от потреители закупили ги .Като цяло в темата усетих доста негативно и донякъде изпълнено с недоверие и лека надсмешка отношение към машината . за новият модел които ти ми препоръча нищо не мога да изровя като обратна връзка от потребители . Точно това ме притеснява.Защо за Тошибите има толкова изписано . Иначе като параметри и двете ЛГ изглеждат страхотно . Даже може би бих го предпочел пред Тошибата ако бях уверен в качествата му . Имам познат в климатична фирма и бях неволен свидетел как се приямаха на мои съсед които е с в-инвертор на ЛГ . бил с наи-тихото вътрешно тяло , НО външното работело като замръзнала осака - трака , лака и пуфти . Аз никога не съм го виждал как работи на живо тази машина .Това мнение от техник в голяма фирма за климатици доста ме притеси . Иначе хладиника ми е ЛГ и то не от евтините . Водят ги мерцедес на хладилниците в последите години . Компресора е ЛГ и е линеен инвертор и доста смело са му дали 10 години гаранция. Явно са сигурн в компресорите си . От хладилника оплаквания за 6 месеца нямам никакви . дано и климатиците да са м така
При лг самсунг хаер най чести са проблеми с електрониката затова смело дават гаранция за желязото(компресор). Сашо много смело ги препоръчва щото си работи със секънд хендите.
Този пост е редактиран от tony34al; 06-05-14 в 00:11.
Вальо, препоръчвам модели до които съм имал достъп. Шир потребата по маркетите на цени около 1000 лв. не я препоръчвам. Между другото не виждам никакъв смисъл в думите ти.
3000 nqma da dam na tozi etap za klimatik .za 1500 moga da vzema fudjitsu koeto e s minimum 500 w . Verno che kopa e 4 i malko ama i centa e na 50% po niskaa. Kolkoto poveche gledam za klimatik tolkova sam po siguren che mashinata she raboti na on/ off bez znachenie koq marka vzema .
Този пост е редактиран от kurdamon; 06-05-14 в 01:03.
Само да вметна че при малки топлозагуби не гледай много СОР-а защото разликата в сметките няма да е много голяма.Обърни внимание на комфорта на климатика добрия дефрост и надежноста. Аз бих препоръчал 100 волтова машина с реален нисък минимум.
Например тази /Sanyo SAP-EX22P/едва ли ще работи ON/OFF. Не знам каква е цената - попитай и ще разбереш - а и никой не е казал че трябва да вадиш 3000лв. .Ако е в добро състояние, за теб е супер отговаряща на условиата ти.
*Hitachi RAK/RAS 18SX8.
Tova go namiram za 2600 .
Да, но го дадох като пример за изключение, не като препоръка. Такива машини за европейския пазар са единици. Ти търсиш машина, която да не работи он/офф /нисък реален минимум/, да е тиха/около и <20dB/, да има пречистване на въздуха /йон генератор, UV/ и т.н. Тия неща ги има в машини висок клас, а там цени от 1500лв. няма за нови такива.
Този пост е редактиран от tony34al; 06-05-14 в 12:12.
Повод за размисъл
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...0%B0-100v.html
Аз бих избрал някой от тези MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S или FUJITSU ASYG07LUCA. По добре по-скъпия. Това, че ще работи он-оф не е проблем. Машините с 100-200 w минимум не са по джоба на всеки.
малкото фуджицу от подписа ми се държи доста добре и е на поносима цена ( която впрочем се вдигна откакто го взех с 200 лв ) .. за малка стая ( под 20 кв ) определено нещо на 100 волта ако искаш комфорт