Ама вие сериозно ли тая Нокрия въобще я обсъждате за 20 кв. метра![]()
... То сериозните разговори отдавна напуснаха форума. Сега най-вече се чешат пръсти, а хората, които разбират наистина гледат сеира. Хората спряха да мислят аналитично. Каквото прочетат тук, значи е вярно. Ама кой го пише, с каква цел, има ли резон... Здраве да е, затова имаме глава на раменете, да си я носим.
Факт!
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 18-10-16 в 23:36.
Аз съм с 12-ка FH или иначе казано - MSZ-FH35VE. Нямам бебе, но обичам да ми е топло и зимата държа около 26 градуса. Не съм в панелка, а в кооперация с YTONG, външна изолация 5 см. и стара PVC дограма. Понеже нямам врати между хола, кухненския бокс и коридора се получава така, че грея около 35-40 кв.м. Докато не дойдат големите студове климатикът се справя доста добре и си държи 26-те градуса с в хола. Когато стане много студено понеже аз намалявам климатика за през нощта и през деня след това му е мъка да стигне пак до 26 градуса. За това се налага да сложа вентилатора на последна степен и да му кажа, че искам 31 градуса. Тогава климатикът започва да дава всичко от себе си и пак стига 26-те градуса, но е дразнещо, че трябва да го форсирам по този начин.
Описвам как работи при мен климатикът, за да придобиеш представа. И аз съм на мнение, че 12-ка от високия клас ти е достатъчна за 20 кв.м.
От цялата тема не можах да разбера защо бебето трябва да се отглежда при 25-26гр.
Ела да кажеш на вече "порасналите" ми жена и дъщеря да не пускат климатиците на 28гр., докато още не съм пуснал котела на парното. Приравняват го на калорифер, който трябвало да им духа постоянно топло, че се били намръзнали. Иначе от парното са доволни на 22.5гр - 23гр. макс. И на работа "всичкото женски персонал" е набичило климите на по 26-28гр., докато тръгне централното парно. Дори и аз усещам разлика при 22гр. от радиатори от парно и 22гр. от климатик. По-скоро го равнявам на 25гр. от климатик.
Климатика климатик ли е или само така му викате. Да не е некоя мъдея или недостатъчно мощност?
Като гледам моите каква жега правят на 24 и където съм ходил на гости на газ 21-22 градуса студ и икономии.
Сигурно и totopz така си мисли за теб с тези 'смешни' 24°С, бъди мъж живей в сауна.
пп. шегичка да не се вържете
На 23гр. от парното ми е вече жега. Докато на климатик ми става не жега, а да го кажем доста задушно на 25-26гр. Дори бих казал неприятно, защото отдолу към краката е по- хладно. Докато имам възможност винаги ще предпочета водна система - подово или радиатори. Особено както цената на газа падна последната година - най-голяма сметка 250лв. за Януари (в Плевен си има студ) за отопление и БГВ на цялата еднофамилна къща с пристройката в двора на 22.5гр. денем и 21.5 нощем.
Но стига с офтопика, не му е тук мястото, а и отдавна е ясно кое е по-комфортно и съответно кое е по-евтино
Този пост е редактиран от VanDan; 19-10-16 в 08:55.
Парното го пускаш и не го бараш, така всичко се темперира. В събота и неделя не съм пипал дистанционното на климатика и 24 се усещаха като повече. Вчера и онзи ден през деня MHI-то не работи, пускам го чак вечерта. То пак става 24 в стаята, но усещането е като че да е 20.
Този пост е редактиран от milanov; 19-10-16 в 10:29.
Кое за цената на газа? Паднала))) моля те! Но наистина без офф.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk