Колкото и да са хубави и те са машини и те не са вечни , аз само лагери смених на Тошибата.
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
Я що народ втулки сменявал. Чак неудобно ми стана.![]()
Хайде да ми е честита отново разтраканата втулка на тихият и незабележим мицубиши хеви климатик.
П.П.
Пак дълго изкара, цяла година май...
Това не е разтракана втулка , някъде закача. Я го натисни към стената и нагоре на преден ляв долен ъгъл и кажи променя ли се звука. Пробвай и натиск към стената на преден ляв горен ъгъл ... според мен има усукване/пропадане откъм страната на втулката.
Този пост е редактиран от Mig82; 19-04-19 в 10:21.
А по какво се познава дали е от разбита втулка или от износен лагер примерно?
На захранването ми, когато се беше износило лагерчето на вентилатора и се чуваше подобно ритмично тракане като от клипа.
Износена втулка ще има скрибуцане/свирукане. Лагер ще има шум,пищене или стържене в крайна фаза. Ама не може тая втулка да се износи толкова бързо да не е от локум. Тук отчетлово се чува , че турбината закача някъде. Интересен ще ми е резултата след донаместване на вътрешното.
Никъде не закача турбината. Притракването е около втулката. Клипа е от 22.10.2016г., но сега е същото. Ако само сваля тампона с втулката и пак го върна, без дори да го смазвам тракането ще изчезне са седмица две. Десетки пъти е правено.
Сега като е изключен цял ден и вечерта го пусна тракане няма да има. Тракането ще се появи утре сутринта, като си нацикли броя вкл/изкл.
До преди година втулката не се различаваше от нова, т.е. не е било от разбита износена втулка. Сега не знам какво е състоянието. Като се разглоби ще се види.
Така де , почва да ти трака когато стопли пластмасите и увиснат напред. Видя ли че не е от втулката ! Пробвай леко да повдигнеш левия край за да компенсираш.
Монтажната планка трябва хубаво да придърпа горен ляв ъгъл на вътрешното!
На Джучдред помните ли че му смениха всичко и пак тракаше ... защо ли ?
- - - - - - - - - -
Ня японското ми Фиджитсу беше същия звук без разлика, то нямаше монтажна планка и си висеше на два ченгела. Дъннах му един дюбел в горен ляв ъгъл през пласмасата и в стената ... замлъкна от раз![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 19-04-19 в 14:06.