Втулката си е перфектна, смазка има...доколкото може да има в хлабина от няколко стотни.
20171008_105745.jpg
20171008_105855.jpg
20171008_105938.jpg
20171008_110043.jpg
В петък нищо, днес траканица.
Втулката си е перфектна, смазка има...доколкото може да има в хлабина от няколко стотни.
20171008_105745.jpg
20171008_105855.jpg
20171008_105938.jpg
20171008_110043.jpg
В петък нищо, днес траканица.
Ако има хлабина към оста ще трака много ясно .. особено ако и турбината има лек дисбаланс .. хлабина не трябва да има осезаема.
Няма следи от изтъркване. С този шублер хлабина под 0.05mm съмнително е да се хване достоверно. Ако притракването е от увеличена хлабина, защо махам/слагам и тракането спира за известно време.
На втулката има 3 канала през 120° като не са през цялата дължина, а стига на милиметър от края. На гуменият тампон има маркер - бяла точка. Някаква връзка с ъгловото положение на маркера и каналите?
Ще купя от Кондекс нов тампон с втулка ( ако изобщо ми го продадат на нормална цена ) и при следващото разтракване ще ги сменя.
Тракането се появи още в първият месец от купуването, но беше само на охлаждане и съвсев съвсем леко и от време на време.
Проблема може да е в маншона.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Втулката влиза стегнато. Опитах се да я напъхам с увеличен външен диаметър с тънко шлаухче, но не влиза. Шлаухчето се изхлузва.
Замери маншона, ако имам, ще пратя за тест
каналите са за смазване ( така както бялото капаче се маха и има място за гресиране ) .. спира да трака понеже не я слагаш точно успоредно на оста и докато се намести няма хлабина .. основната причина за тракането обикновено е крива турбина ,като я гледаш докато се върти на най ниска степен има ли видимо биене ?
Да. Има шарене, но не мога да кажа колко е от кривина и колко е от шарене на тъмни и светли петна.
Дам, пак се почва.Като мина месец мислех, че се е закиснало. Утре "профилактика" май.
1-2месеца и после пак се започва, според мен е проблема във филтрите-много са рехави и се набива и турбината и топлообменника с прахоляк и си мисля че наистина се получава дебаланс, имах същия проблем и с тошиба ras-137skv-e5 , но там шума изчезна от само себе си след 2 часа работа на максимален вентилатор и за 2 години не се е появил повече, за разлика от мицубишито![]()
Миланов повлече крак и снощи , втулката на GDR-а се предаде. [emoji3]
Силен високочестотен звук, наподобяващ сватба на щурци, ако не и по-зле! Не го записах, за да не изгори микрофона.[emoji23]
Днес остана време и след работа хванах отвертката.
Добре ,ама Тошибата не е като Хевито. Две, три болтчета и готово.
Японеца слагал, че слагал. Като свалих панела, за момент помислих, че трябва да звъня международно до Пловдив![emoji39]
Викам си, то разглобяването винаги е по-лесно от сглобяването. Прахосмукачката ме озори, че имаше скрит винт, после изпадаха няколко зъбни колела, задвижващи самопочистването.
След 10-на минути стигнах до виновника и обилно намазах с каквато грес имам.
Последва внимателно сглобяване и на финала, тишината възцарува! [emoji7]
Честно казано, пред компютъра и клавиатурата е по-лесно! Ма като няма кой.......
Тошибата е доста по-сложна за сменяване на втулка. На zm-s е 5мин. цялата процедура.