Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #16

    Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    А идеята на темата е че някой може да предложи решение, колкото и малко вероятно да е. За момента OLX не предлага приемливо такова.
    Тук конкретно пишеш за целта на темата. Пак питам - какво решение очакваш. Някой да ти напише как да разкостиш уреда и той да започне да работи както ти харесва. Търси сервиз ако смяташ, че не работи нормално. Всичко друго са глупости.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #17

    Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

    Потвърждавам, че МХИ-то си има вибрационни проблеми при ниски обороти на компресора. Аз имам ZMX-S, който е със същия компресор като ZM-S. Ситуацията е едно към едно и при мен. Моята машина е правена 2016-та. Дали пък нещо партидата не e такава

    Но пък иначе си топли идеално и вътре в помещението нищо не се чува

  4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #18

    Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Не става въпрос за уЙдисване. Нека се знае как работи. На който му уйдисва да си го взима, на който не му аРесва, да си избира друг модел. Що се нахвърляте върху някаква информация, която ако не е полезна я игнорирайте, ако мислите че не вярна може да се провери.
    Като се погледне назад явно не е за сефте ЦЪК

    - - - - - - - - - -

    Два тръбни (в метална капсула) и един за околна в мека капсулка.
    Защо е включил при 30° ?
    Драги колега, коментираната машина е доста стар модел и всеки средноинтелигентен грамотен потребител, който я притежава, дори и без особени технически познания, би разбрал за около седмица как точно работи и какво може. Тук не се нахвърляме върху НЯКАКВА информация, а върху откровена дезинформация и съчинения, скалъпени с усилни и неуморни хейтърски пориви, подхранвани от увреден мозък. Отоплителните режими на работа на машината са три, към които се прибавят и още два, ако се ползва някой от таймерите за сън. Начините на регулиране на температурата в помещението при тези пет режима, както и управлението на турбината, са различни и се избират в зависимост от комфорта, който се търси при всяка отделна ситуация, която би могла да възникне. Едноцилиндровият компресор се характеризира с по-големи вибрации от двуцилиндровите и това въобще не зависи от марката. Ако външното тяло е монтирано на правилните стойки и на правилното място, НЕ СЕ УСЕЩА ЗВУКОВО работата му. За разлика от много други машини, материалът на перката на външния вентилатор е гъвкав и нечуплив. При съприкосновение с лед, машината спира и генерира грешка, предотвратяваща по-нататъшни поражения. Изключително тихата работа на машината и редките и дефрости я правят подходяща за спални помещения. Минималната температура в режим на отопление, който може да поддържа при положителни температури е +19 градуса, с хистерезис един градус нагоре. Това и е недостатъка (за хора като мен, спящи на по-хладно).
    Ако беше си спестил усилията да хейтърстваш, а просто беше попитал някой как да си я настройваш за всеки конкретен случай, нямаше да ти се наложи да я изхвърляш на улицата и да се отопляваш пак с конвектор. Можеш да продължаваш да си пишеш глупостите нататък, не пречиш, дори си забавен Аз ще гледам се включвам само тогава, когато възникне опасност някой бъдещ потребител да ти се върже на глупостите
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 19-03-17 в 23:16.

  5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #19

    Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Бил направен следният тест:
    в темперирано на помещение (зададена 23градуса, външна +8,5градуса) и работещ on/off (10мин ON, 3мин. OFF ) климатик 25ZM-S (активиран silent режим, 2-ра степен на fan-a), при стартиране на ON цикъла започнал да се обдухва сензора за стайна температура с външен източник на топлина т.н. сешоар. С външен термометър се отчела температура около 30градуса при сензора. ON цикълът продължил пак около 10мин, въпреки, че температурата при сензора била 30градуса при зададена 23. По-интересното било друго, след влизане в OFF температурата при сензора продължила да се поддържа 30градуса и след 3мин. в OFF се стартирал компресора и заработило вътрешното, въпреки, че зададената температура била 23градуса.
    Бил направен извода, че 25ZM-S нямал пряко терморегулиране, а по някакви критерии се изчислявала продължителността на on/off циклите и работата on/off била нещо като програмно заложена.

    Как ви се струва това, глупости или.... Обяснява много неща.
    Чета и плача!
    Вкарваш се във филми Миланов, темата ти е безцелна - не намирам смисъл в това да занимаваш бъдещите потребители на машината с подобни теми.

  6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #20

    Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S II

    Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Чета и плача!темата ти е безцелна - не намирам смисъл в това да занимаваш бъдещите потребители на машината с подобни теми.
    Много точно!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе