250 лв за тампони ? а ОЛХ ?
Абе тая машина не може и не трябва да е толкова шумна , че да се мисли за местене. Моята е монтирана върху изолацията БЕЗ ТАМПОНИ и вътре , а и вън не се чува абсолютно нищо. Изолацията нали също е мембрана. Компресора няма вибрации , ще ме накарате да сложа чаша на капака ... да си я погледне фирмата не само да дупчат.
E, ако са пипнали някоя пръчка желязо с дюбелите - всички машини стават шумни.
Моят също е върху изолация - 8см, тухла. Не се разбира, че работи. При майка ми е върху тухлена стена, без изолация - същата работа. И 2-те са монтирани с конусни тампони.
Всички пишещи търсите проблем в машината, а забравяте конзолите (стойките), на които е монтирана. Имам MHI и етерия на панасоник, които са с почти еднакви компресори и конструкция. Конзолите на мицубишито са дебели и здрави, а на етерията са като капачки за буркани. Панасоникът бучи, като изригващ вулкан, когато мощността му достигне и подмине киловат. MHI не се чува въобще. Монтажните фирми масово работят с калпави конзоли, защото гонят ниски цени.
Аз бих препоръчал на собственика да си купи сам хубави стойки и да ги даде на монтажната фирма, когато дойде момента за преместване на външното тяло.
При мен и на 3-те клими са със смотаните стойки. На майка ми, също. Въпреки това, не съм имал проблеми с шум и вибрации, с нито една от машините (да чукна на дърво). Въпреки това, съм съгласен с вас, относно конзолите. Някой ден, когато тръгна да подменям този в спалнята, ще си взема по-хубави.
Моят 20ZMX:
На майчето 25ZS-S:
![]()
Стойките са с дебелина 2мм неръждавейка.
@ross, ако компресорът е двуцилиндров, картината с вибрациите е съвсем различна и няма много общо с едноцилиндровите. Пиша от личен опит, имам моднат G125KE с едноцилиндров. При него се наложиха промени в захващането, заради вибрации.
@чарли, не се ползват незапънати стойки от неръждавейка, защото не са здрази, за сметка на жилавостта им. Смени ги с дебели, топлопоцинковани стоманени.
От това, което виждам от снимките, блока на Чарли е панелка, което няма нищо общо с тухлите за, които говорите. Достатъчно е да се закачи някоя арматура и музиката почва.
Поръчах тези които ми посочи 59 лева,след като ги монтирам ще пиша.Благодаря
Биваше първо фирмата да погледне , можеше да е нещо дребно като на тоя клип който пуснах преди време :
https://m.youtube.com/watch?v=hxORfLLCve8
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Панасоникът е PKE 2013, хевито е 20ZM-S. Компресорите са евтини, едноцилиндрови и еднакво шумни. Вътрешните им тела са изключително тихи. Но бученето при панасоника идва само около максимал, от външното тяло и калпавите му стойки. Мисля да ги сменям, че едната провисна с повече от сантиметър. Чудя се, как е възможно специализирани фирми за климатизатори да поръчват и предлагат такива калпави конзоли? А тампоните ги слагат безплатно, били ги включили в безплатния монтаж. Такава простотия и некомпетентност не бях срещал дотогава. Дори в правителдтвото и по министерствата в страната са по-компетентни от тях, ебаси!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk