Jack и аз нещо такова разбирам , но не ми стана ясно кой е бутона . Първо натискам menu , правя настройките , запаметявам със SET. Запаметено е но как се извиква тези настройки ?
Jack и аз нещо такова разбирам , но не ми стана ясно кой е бутона . Първо натискам menu , правя настройките , запаметявам със SET. Запаметено е но как се извиква тези настройки ?
Всичко по реда си
Ти не си ли го ползвал това пресет , Zsx и той го има ?
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
В интерес на истината, не съм. Като го разучиш, сподели.![]()
Тоя път те "хванах неподготвен"![]()
![]()
20ZS-S за момента намирам два недостатъка,след като е достигнал градусите и е спрял,при подновяване на работа защо трябва да развърта 500-700 вата,да духне жега и да спре отново след 4-5 минути.Другото,има много неприятен бръм между 600 и 400 вата.Външното тяло ще се мести,но ще приложа снимки къде е в момента.Ще моля за съвет,къде да се монтира,за да бръмчи по малко.Стария климатик беше до прозореца, затова и тръбния път е по този начин,ако спре бръма,ще се мести и тръбния път.Къде според вас ще е най добре да се премести външното тяло.
Този пост е редактиран от charliii; 06-02-19 в 08:56.
И според мен е излишно толкова продължително задържане на по-висока мощност. И при 20ZMX е така. Пет минути не сваля. Него поне silent го ограничава на 400-450W. При ZSX са барнали малко този момент. Само 2-3 минути работи на 630-650W, след това сваля. Отделно, че за 60-ка, изобщо не е много да се развърти до 650W при тръгване. Не зная как е при по-малките му събратя, но няма да се учудя да е същото. Добре развъртат до 600-700W, но да е за 1-2мин. Няма нужда цели 5мин. да ги държи. Това е една от основните причини, да зацикля он/офф, в някои случаи. Към шума, забележки нямам.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-19 в 11:16.
Интересно е че след рестарт започва и си работи на ниския минимум , може 2-3 дена дори при над 10-14° външна докато не го напече слънцето. Напече ли го слънцето влиза в он/офф и няма измъкване докато не го рестартираш. Но е тих и не прави никакво впечатление.
Такъв бръм няма , външното е мн.тихо. Има нещо в монтажа.
Като се отвори тема за шум ...
При мен имаше един малък проблем с лек шум от вътрешното тяло на 20Zs-s и 35zs-s (бях писал преди време в темите). Беше нещо като лека вибрация, резонанс. Доста тихо, почти неуловимо, но вечер в спалнята все пак го чувах.
Помислих, че е от вибрации на капака, но когато го отворих се оказа, че шумът идва от малкия пластмасов капак покриващ елктрическите елементи. Та на този капак, тъй като е пластмасов, нашите "умници" са сложили отвътре
екранираща метална пластина, която е щракната към същия капак. Тъй като, пластмасовия зъб, който държи пластината е леееко хлабавичък "по рождение", тя си претраква в резонанс на определена честота от въртенето на турбината. При мен се получаваше, когато е off. За да "заспи" пластината и праснах една алуминиево тиксо и всичко стана ОК.
Другия 35zs-s и него тунинговах по същия начин.
Не знам дари е от партидата или е технологичен пропуск, но тази метална пластина трябва да е закрепена без възможности от вибрации.
На следващият модел няма да държи 5мин на 600W като излезе от off.
Моя в повечето случаи развърта до 450w. при пуснат silent и втора степен на вента. Всъщност втора степен е описана в сервизното като energy saving :![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 06-02-19 в 11:35.
При мен, 90% от времето, работят на тази скорост. Дори и на -15, и дават перфектен разход. Едната съм я фиксирал, да не се качва над нея, другата е на Ауто и може да стигне до MED, само след дефрост и то под -5гр. Но това се случва за съвсем кратко време.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-19 в 12:21.
Ще тествам писле и при мен как ще е на 2-ра степен.Сега е на трета, и след излизане от офф развътра до 600-650, при пуснат тих режим.Направило ми е впечатление, че при зададени от ДУ 19-20 градуса, развърта до около 550 и много бързо пада на около 180.