Наблюдение/оплакване:
Моята ZS-S 9-ка монтирана преди 3-4 месеца в спалнята си има неприятно пукане при он/офф. Гадното пукане на пластмасите е 2-3 минути след като почне да духа топло и след като спре. Преди го нямаше този проблем, само при размразяване се чуваше пукане, ама това е рядко и не ме дразнеше. Сега е доста често, особено с високите положителни температури за сезона.
Промяна на температурата и скоростта на вентилатора нямат ефект върху пукането. Ако оставя температура да падне с няколко градуса и после пак почне да работи все си пука. Дразни ме, защото трудно заспивам, а климатика е над леглото и си го чувам как пука и му се нервя, защото знам, че уж не беше така и не трябва да е така. Някакви идеи?
За пукането си е написано в ръководството.
Screenshot_20190212-194155.jpg
Screenshot_20190212-194245.png
- - - - - - - - - -
"Чува се пукане- това се получава от топлинното разширение или свиване на пластините"
Миланов, от къде го изкопа това? От ръководството за експлоатация ли е?
На анлийски (оригинала от техния сайт) пише “леко пукане” и “термално разширение или свиване” без да уточняват на кое.
https://www.mhi-mth.co.jp/en/product...2b_english.pdf
В co.jp може и да е леко.![]()
В .bg ........
- - - - - - - - - -
Високият минимум води до чест on/off, а честият on/off предразполага към такива звуци.
Ела го кажи на ZMX-а в детската, когато работи он/офф над 0-та.Ако успееш да го хванеш кога включва/изключва, те черпя една бира.
Работата е там, че преди не го правеше това пукане и бях доволен. Последно време се появи. Разбирам физиката зад явлението, но знам как беше преди 2 месеца (тогава пукаше, ако променям температурата от ДУ) и че други хора с подобни в спалнята го нямат.
Затова исках да споделя наблюдението и да видя дали мога да направя нещо.
Сигурно ти е включил на втора (400W) и включва/изключва през 10...20мин. Ако работеше с минимум 130...160W нямаше да изключва и нямаше да чуваш пукане.
Не е от това , онзи ден беше станало 18° външна и моя влезе в он/оф но пак нищо не се чуваше. При това пак си сваля поне до 180w. Преди да изключи. Дали работи като на долната снимка от тази сутрин или он/офф няма никакво пукане ... нищо.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Може да е до партиди или единични случаи. При човека явно не е от монтажа защото се е появило в последствие.
Моят ( предният модел) си пука доволно и тази зима избягах в другата стая при тошибата.