-4С в Бургас 25ZS-S и 50 ZSX-S,двата на ауто на 22С в жилище с много топлозагуби,консумация и на двата 1kW,доволен съм
Здравейте колеги,
Преди малко отидох да видя дали топлообменника на моят 25ZS-S е заледен и ми направи впечатление, че е заскрежен най-много в долната си част и от там нагоре започва да намалява заскрежаването, като на около 6-7 самтиметра от най-горната си част, топлообменникът е сух и няма грам скреж.
Миналата година като ми беше изтекъл фреона поради некадърността на монтажниците от ВИМАКС, заскрежаваше по подобен начин, но само на 7-8 сантиметра от дъното а останалата част от топлообменникът беше сух, та въпросът ми е сега да не би пак да е имало някакво изтичане на фреон и заради това да заскрежава така неравномерно ?
Какво мислите ? Да викам ли баш-майсторите от Вимакс-а да си оправят бакиите ОТНОВО ... ?!
Както го описваш, на това прилича - намалял фреон и неравномерно заскрежаване. Качи снимка, ако може.
Като понамалее фреона, започва да трупа повече скреж отдолу, на входа на топлообменника.
И моя горните няколко см. ги заскрежава последни. Заскрежен зглежда точно като твоя. Аз от снимките не виждам нещо нередно.
Пп: Тогава заредиха ли ти го по везна ?
Заредиха го уж. Не ми показаха какво зареждат, но този, който го зареди, изпусна бая фреон, защото ми обясни, че така се обезвъздушавало и нямало нужда да се вакуумира.
Ай, ай,ай... Тия що не се преименуват на Дебилмакс.
---------
Компресорът непрекъснато ли работи, или он-оф?
Трудно е да се прецени по тези снимки дали е намалял фреон .
Ако в горната част е изходът на топлообменникът не е много желателно да прави такава ивица, но при температури около 0-та може и да е нормално.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 10-01-19 в 01:01.
Не се тревожи излишно. Изчакай малко време и виж дали има реално проблем. При мен също заскрежава неравномерно вначалото. Преди дефрост обаче цялата пита става снежно бяла.
ilieff, при теб поне има заскрежаване в най-горната част на питата а при мен има равномерно заскрежаване в долната част а горе е напълно сухо.
П.С. винаги работи on/off докато външните не паднат под -6, тогава започва да работи равномерно с около 420 вата.
П.П.С. може би се размръзява малко докато е в офф и затова не може да е изцяло заскрежен ?!
Щом работи он-офф, това неравномерно заскрежаване може би е нормално.
Като изключи компресорът, част от горещия газ може би се връща обратно от налягането и топи скрежа в горната част на питата.
То ако беше намалял фреон щеше да има сухи ивици и в средата на топлообменника, а при теб няма такива.
Моят ZMX много пъти съм го виждал да заскрежава отдолу нагоре. Почти винаги, в горния край заскрежава напълно, най-накрая. А е с двуредов топлообменник.
На мен ми прилича на фланшова гайка ( гайка с вградена шайба).
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk